Λευτέρης Πετρούνιας: Ο σάλος με τις δηλώσεις και η υποχώρηση

Θύελλα ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια σχετικά με τις καταγγελίες κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για τα περιστατικά κακοποίησης στον ελληνικό αθλητισμό, πολλά από τα οποία ήρθαν στην επικαιρότητα με την έκρηξη του ελληνικού #metoo την οποίαν πυροδότησαν οι αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, ο Λευτέρης Πετρούνιας σημείωσε: «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν εκρηκτικές αντιδράσεις με πολύ κόσμο να εκφράζει την αποδοκιμασία του προς τον Έλληνα πρωταθλητή, με το όνομά του να γίνεται πρώτο trend στο Twitter.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας αναγκάστηκε να ανασκευάσει και με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε: «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

Επίσης, στον λογαριασμό του στο Instagram έχει αναρτήσει μία φωτογραφία της Σοφίας Μπεκατώρου, υπενθυμίζοντας τις θέσεις του από τη στιγμή που ξεκίνησε το #metoo.

Recommended For You

About the Author: efoni