Λαύριο: Ήρωας Υπαρχιφύλακας πήρε τον «Αστυνομικό Σταυρό» – Απεγκλώβισε οδηγό από φλεγόμενο αυτοκίνητο

Το αστυνομικό μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» απονεμήθηκε στον υπαρχιφύλακα Θεόδωρο Γεμελιάρη, ο οποίος έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του προκειμένου να απεγκλωβίσει οδηγό από φλεγόμενο αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σε ειδική λιτή τελετή, κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, απονεμήθηκε Αστυνομικό Μετάλλιο, με αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικός Σταυρός», στον Υπαρχιφύλακα Γεμελιάρη Θεόδωρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ, ο οποίος στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Αστυνομικό.

Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής Ταξίαρχου Δάβαλου Δημητρίου, του Διοικητή του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου Υπαστυνόμου Α΄ Καρασσαβίδη Ελευθερίου και μελών της οικογένειας του τιμώμενου αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναγνώσθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος αστυνομικός, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα την 3-1-2016 και περί ώρα 05:35, ο Υπαρχιφύλακας Γεμελιάρης Θεόδωρος, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, στο 47ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου, στο ρεύμα προς Λαύριο, αντιλαμβανόμενος φλεγόμενο αυτοκίνητο, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε παρακείμενο στύλο, με πράξη αυτοθυσίας και εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, απεγκλώβισε άμεσα τον οδηγό του.

Recommended For You

About the Author: efoni