Λαυρεωτική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής εγκληματική ομάδα που δρούσε σε Λαύριο, Κερατέα και Κορωπί, διαπράττοντας διαρρήξεις.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της περασμένης Δευτέρας στον οικισμό Λεγραινά να διαφεύγουν από οικία που είχαν διαρρήξει.

Αστυνομικοί τους κάλεσαν σε έλεγχο, ωστόσο επιβιβάστηκαν σε όχημα και απομακρύνθηκαν.

Ακολούθησε καταδίωξη που οδήγησε στην ακινητοποίηση του οχήματος των δραστών στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Κατά τη διάρκεια καταδίωξης οι επιβαίνοντες του οχήματος έριχναν στο οδόστρωμα διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία περισυνελέγησαν και κατασχέθηκαν από κοινού με άλλα που βρέθηκαν κατά τον έλεγχο του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια οι δράστες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής όπου ταυτοποιήθηκαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές από τον Οκτώβριο του 2023.

Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, στοχοποιώντας οικίες, εταιρείες, καταστήματα και διάφορα είδη οχημάτων, παραβιάζοντας και αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα.

Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, εξιχνιάστηκαν 16 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με το παράνομο όφελος που αποκόμισαν να ξεπερνά τις 121.000 ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Recommended For You

About the Author: efoni