Κώστας Καζάκος – Τζένη Καρέζη: Ένας έρωτας σαν παραμύθι!

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Καζάκος σε ηλικία 87 ετών, μετά από μέρες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Ο ξεχωριστός αυτός καλλιτέχνης πορευόταν έχοντας στο πλευρό του την αείμνηστη ηθοποιό, Τζένη Καρέζη, με την οποία έζησαν έναν έρωτα βγαλμένο από ταινία.

Το φθινόπωρο του 1966, στα γυρίσματα της ταινίας «Κονσέρτο για Πολυβόλα» της Φίνος Φιλμ, η Τζένη Καρέζη ερωτεύτηκε παράφορα τον Κώστα Καζάκο, με τον οποίο παντρεύτηκε λίγους μήνες αργότερα και μαζί απέκτησαν τον γιο τους, Κωνσταντίνο, ο οποίος διαπρέπει τα χρόνια αυτά και εκείνος στον καλλιτεχνικό χώρο.

Οι δυο τους είχαν ξανασυναντηθεί άλλες δύο φορές πριν ερωτευθούν ο ένας τον άλλον. Σε συνέντευξή του είχε πει στη «Μηχανή Του Χρόνου» ο Κώστας Καζάκος είχε πει: «Είχαμε συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές μέσα από τη δουλειά. Την έπιανα το πρωί να μάθει τα λόγια της στο καμαρίνι όπου βαφόταν. Σαν να μην συνέβη. Σαν να μην είχαμε ιδωθεί. Αλλού κοίταγε ο ένας, αλλού ο άλλος.»

Φώτο του 1967 την χρονιά που παντρεύτηκαν, στο μπαλκόνι του σπιτιού τους στα Ιλίσια.Instagram @arisloupasis

 

Το Κοντσέρτο για πολυβόλα είναι πολεμική ταινία του 1967, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου σε σενάριο Νίκου Φώσκολου, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Τζένη Καρέζη, Μάνος Κατράκης, Κώστας Καζάκος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ζώρας Τσάπελης και Σπύρος Καλογήρου.

Ο Ντίνος Δημόπουλος, μπορεί να είχε βρει τη βασική πρωταγωνίστρια, αλλά δεν είχε καταλήξει ακόμα στον άνδρα συμπρωταγωνιστή. Σύμφωνα με το σενάριο χρειαζόταν ένας γοητευτικός λοχαγός του ελληνικού στρατού, τον οποίο η Καρέζη θα αγαπούσε βαθιά.

Ο Φίνος πρότεινε κάποια ονόματα από τα γνωστά στο χώρο των ζεν πρεμιέ, ωστόσο ο Δημόπουλος δεν ικανοποιούταν με κανέναν και έτσι αντιπρότεινε τον Κώστα Καζάκο. Ο Φίνος αιφνιδιάστηκε και έφερε αντίρρηση. «Μα αυτός είναι καρατερίστας». Όταν όμως τον είδε ντυμένο με την στρατιωτική στολή, ψηλό και γοητευτικό, θαμπώθηκε, είπε το «ναι» και ξεκίνησαν τα γυρίσματα.

Τους ένωσε το τάβλι

Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στα γυρίσματα της ταινία ο Κώστας Καζάκος προτιμούσε να παίζει τάβλι με την Τζένη Καρέζη για να περάσει η ώρα. Και κάπως έτσι σε μία ακόμα παρτίδα, ερωτεύτηκαν.

«Καθόμαστε κάτω από μια ελιά και παίζαμε τάβλι. Και τράβηξε αυτή η υπόθεση, ήταν ταβλαδόρισσα η Τζένη, ήτανε μανιακή με το τάβλι. Τράβηξε αυτό και μείναμε 26-27 χρόνια μαζί», εξομολογείται σε μια συνέντευξή του.

Η Καρέζη παραδέχθηκε ότι είναι ερωτευμένη με τον ηθοποιό σε εξωτερικό γύρισμα στον Ισθμό της Κορίνθου.

Γάμος με αντίρρηση των αρχών

Το 1968 ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Όλοι συμφωνούσαν με τον γάμο εκτός από την Ελληνική Αστυνομία καθώς ήταν πολιτικοποιημένος στο χώρο της αριστεράς και διοικητής του τμήματος είχε άποψη για το θέμα. «Με φώναξε στο τμήμα, «ξέρεις τι πας να κάνεις;», μου λέει. Τι πάω να κάνω; «Θα παντρευτείς την Καρέζη, το κορίτσι μας. Με πίεζε, με είχε φωνάξει 2-3 φορές τότε, με πίεζε να υπογράψω δήλωση μετανοίας. Το 1968. Λες και ήμαστε στη δεκαετία του ’50», λέει σε συνέντευξή του.

Τον Απρίλιο του 1969, ήρθε στη ζωή ο γιος τους Κωνσταντίνος, που ολοκλήρωσε την ευτυχία τους. Ο Κώστας Καζάκος και η Τζένη Καρέζη παρέμειναν αχώριστοι, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το 1992 από καρκίνο.

Recommended For You

About the Author: efoni