Κόντρα Πατούλη-Ντενίση για τα σκηνικά της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»

«Πόλεμος» μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και της ηθοποιού, Μιμής Ντενίση, ξέσπασε με αφορμή τα γυρίσματα της πολυδιαφημισμένης ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και τα σκηνικά που στήθηκαν για τα γυρίσματά της στον Φαληρικό Όρμο.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν με την εμφάνιση της Μιμής Ντενίση στον ΑΝΤ1 την Δευτέρα όταν και η ηθοποιός με αφορμή το πρώτο επίσημο τρέιλερ της ταινίας όπου και επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη για το γεγονός πως με το πέρας των γυρισμάτων, καταστράφηκαν τα σκηνικά στον Φαληρικό Όρμο, τα οποία αποτύπωναν πιστά την Προκυμαία της Σμύρνης πριν την καταστροφή της το 1922 από τους Τούρκους.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Μιμή Ντενίση στον ΑΝΤ1 είπε πως τα σκηνικά καταστράφηκαν γιατί «δεν ζούμε σε χώρα που να καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο. Να κάναμε τρία καφέ εκεί, να γινόταν πιο στέρεη η κατασκευή. Δεν το κατάλαβαν».

Σε συνέχεια, μιλώντας για το εάν έγινε πρόταση για την διατήρηση του σκηνικού, η Μιμή Ντενίση είπε «φυσικά και το πρότεινα, ήρθαν πάρα πολλοί υπουργοί και ενθουσιάστηκαν. Αυτό είναι και στην Περιφέρεια (σ.σ. Αττικής) προφανώς. Ο περιφερειάρχης δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σημαντικό ώστε να μείνει. Ο Πατούλης, αυτόν έχουμε, είναι ξύπνιος, αλλά ξέρω γω; Δεν μας το πρότεινε».

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, πάντως, άμεση ήταν η αντίδρασή μέσω ανακοίνωσης στην οποία τονίζεται πως στην παραγωγή της ταινίας παρασχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ σημειώνεται πως «ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας».

Όπως λέει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια λέει πως συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας, ενώ μεταξύ άλλων σημειώνεται πως παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Με αφορμή δηλώσεις της κυρίας Μιμής Ντενίση σχετικά με το σκηνικό που στήθηκε εντός του εργοταξιακού χώρου όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου για τις ανάγκες της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής:

  • Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.
  • Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.
  • Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα
  • Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Επισημαίνεται πως ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ότι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση.

Recommended For You

About the Author: efoni