ΚΥΣΕΑ : Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό την Τετάρτη (12/10)

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη συνέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ στις 12 το μερσημέρι της Τετάρτης (12.10.2022). Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας θα συνεδριάσει υπό το φως του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και της κλιμάκωσης της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει της τακτικής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας) στη σκιά της εντεινόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας και της προσωπικής αντιπαράθεσης του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Πράγας.

Στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (12.10.2022) στο Μαξίμου, αναμένεται να γίνει αποτίμηση των εξελίξεων, ύστερα από τη νέα συμφωνία που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη στο πλαίσιο του παράνομου μεταξύ τους μνημονίου.

Ενόψει της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε νωρίτερα την Τρίτη (11.10.2022), τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τις συζητήσεις που είχε με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, Σάμεχ Σούκρι σε σχέση με το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Recommended For You

About the Author: efoni