Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔEΘ: «Ό,τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες θα το ξαναχτίσουμε μαζί»

«Πολιτεία και πολίτες θα ξαναχτίσουμε ό,τι χάσαμε και χωρίς λάθη του παρελθόντος!».

Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Βελλιδείου, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, ξεκινώντας την ομιλία του με τις καταστροφικές συνέπειες από τις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες!

Ανακοίνωσε δε ότι «συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων της Θεσσαλίας».

«Για μια ακόμα χρονιά η Θεσσαλονίκη γίνεται σημείο απολογισμού της εθνικής πορείας και αφετηρία μιας νέας διαδρομής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην 87η ΔΕΘ.

Δείτε εδώ live την ομιλία Μητσοτάκη στο Βελλίδειο

«Μόνο που φέτος διεξάγεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας», πρόσθεσε.

«Θα ήθελα ειλικρινά αυτή η εισαγωγή να επικεντρωνόταν στην τεράστια επιτυχία στην κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, στην δεύτερη θέση που πέτυχε η Ελλάδα στην ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη στο ρεκόρ εξαγωγών στα ρεκόρ του τουρισμού με περισσότερους επισκέπτες από το 2019» δήλωσε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε ότι «τα δεδομένα τον καλούν να ξεκινήσει από την πρωτοφανή δοκιμασία του τόπου με την μεγαλύτερη πυρκαγιά και την μεγαλύτερη πλημμύρα στην ιστορία».

«Θα οδηγήσουν στον μεγαλύτερο επανασχεδιασμό για το αύριο», είπε.

«Δύο είναι οι δεσμεύσεις μου: ό,τι χάσαμε Πολιτεία και πολίτες θα το ξαναχτίσουμε μαζί αλλά καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι «θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε η άνιση μάχη μας με την κλιματική κρίση να μην είναι μια μάχη χαμένη».

«Κάτι πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει στα ύδατα της Θεσσαλίας και έχω ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό», είπε, σημειώνοντας πως στη Θεσσαλία έπεσαν 8 δισ. νερού.

«Το συντονιστικό θα μείνει στη Λάρισα όσο χρειαστεί»

«Μπορεί η επέλαση της κλιματικής κρίσης να ξεπερνά τις δυνατότητες των κρατικών δομών και των επιστημόνων αλλά με την συστράτευση όλων θα φανούμε ανθεκτικοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Άκουσα την οργή των πολιτών και διαπίστωσα πόσο δύσκολα εξηγείται σε κάποιον που έχασε το σπίτι του ότι στην Θεσσαλία έπεσαν 8 δισ. τόνοι νερού.

Είδα και τις δυο όψεις του κράτους. Την σύγχυση αρμοδιοτήτων αλλά και ηρωισμό στο πεδίο που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Ευχαριστώ από καρδιάς είπε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού που πάλεψαν στις λάσπες και ειδικά τους εθελοντές. Ο καθρέφτη της σύγχρονης Ελλάδας δεν είναι η άθλια δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «το μεγαλείο του καθημερινού πολίτη αλλά και των σωμάτων ασφαλείας είναι η πιο αποστομωτική απάντηση στους μικρόψυχους που θέλησαν να κάνουν αντιπολίτευση και όσους άθλιους προέβλεπαν χαιρέκακα εκατόμβη νεκρών αλλά και όσους χτύπησαν πισώπλατα τις ΕΔ. Αυτοί δεν θα ανασυρθούν ποτέ από την δική τους λάσπη. Δικός μας εχθρός είναι η λάσπη της πλημμύρας. Το συντονιστικό θα μείνει στη Λάρισα όσο χρειαστεί».

Εκταμιεύθηκαν τα πρώτα 25 εκατομμύρια στους πληγέντες

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες στις πλημμυρισμένες περιοχές και στους αγρότες να δώσουμε τα εφόδια να σταθούν στα πόδια τους.

Οι πρώτες πληρωμές ξεκίνησαν χθες. Σε χρόνο ρεκόρ εκταμιεύθηκαν 25 εκατομμύρια», δήλωσε και τόνισε ότι «συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας».

Για τις υποδομές είπε ότι «όλα όσα έχουν γίνει δεν αρκούν. Η Θεσσαλία σηκώνει στις πλάτες της παθογένειες δεκαετιών στα ζητήματα διαχείρισης των υδάτων της.

Η περιφέρεια έκανε πολλές παρεμβάσεις και αν έγινε κάτι λάθος θα κριθεί στην έρευνα.

Με απόφαση μου συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας υπαγόμενος στα υπουργεία υποδομών και περιβάλλοντος. Είναι ένα στοίχημα που βάζουμε με τους εαυτούς μας. Θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.

Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις στον τομέα της άρδευσης».

«Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική στις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι εκτός από τις πρωτοβουλίες της πολιτείας πρέπει και η κοινωνία να λάβει μεσοπρόθεσμα μέτρα για την άμυνά της.

«Ήδη ανακοινώσαμε ότι όσοι ασφαλίζουν τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές θα έχουν σε πρώτη φάση έκπτωση 10%.

Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική στις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και θα συζητηθεί αναδιάρθρωση της ασφάλισης για την αγροτική παραγωγή.

Πρέπει να ανοίξει στην Ελλάδα η συζήτηση για υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών όλων των σπιτιών όλων των μονάδων από φυσικές καταστροφές».

Τόνισε ότι «έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό αποθεματικό 300 εκατομμυρίων που θα αυξηθεί το 2024 στα 600. Αυτά τα πρόσθετα 300 εκατομμύρια θα βρεθεί από την αύξηση του φόρου ημερήσιας διαμονής στα πολυτελή ξενοδοχεία.

Θα απαιτήσουμε από τον ιδιωτικό τομέα να γίνουν ανάδοχοι σε μεγάλα έργα και αναδασώσεις, εταιρείες οικιακού εξοπλισμού να βοηθήσουν μέσα από εκπτώσεις και ακμαίοι οργανισμοί να συνεισφέρουν με χρηματικά ποσά».

«Δεν θα διακινδυνεύσω τη δημοσιονομική σταθερότητα»

«Χρειάστηκε να αναμετρηθώ με πολλές κρίσεις και ποτέ δεν κρύφτηκα και ποτέ δεν διεκδίκησα το αλάθητο και ποτέ δεν υποχώρησα στα εμπόδια όσο ανυπέρβλητα και αν ήταν και το ίδιο θα κάνω και τώρα».

«Η θέση μου είναι ίδια. Δεν είμαστε οι δειλοί μοιραίοι και άβουλοι και δεν προσμένουμε σε κάποιο θαύμα αλλά πρέπει αν χτίσουμε το θαύμα της χώρας μας».

«Είναι βαρύ το χρέος και η εμπιστοσύνης γίνεται ευθύνη και το 41% δεν είναι διαβατήριο εφησυχασμού ούτε άλλοθι αλαζονείας αλλά εντολή για δουλειά και αποτέλεσμα.

Πρώτος εγώ θέλω να τρέξουμε πιο γρήγορα. Και σε όσους λένε ότι δεν ξεκινήσαμε καλά τους απαντώ ότι πάντα σας ακούω αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο ακόμα και αν χάσουμε μάχες.

Μετά από χρόνια περιπέτειας ο τόπος κλείνει λογαριασμούς με το παρελθόν».

Πυξίδα δεν θα είναι οι αντιξοότητες αλλά μια Ελλάδα πιο ισχυρή οικονομικά και γεωπολιτικά.

Οι πολίτες ζήτησαν μια χώρα που θα γεννά προκοπή. Γι αυτό και η σημερινή ομιλία μου δεν θα περιλαμβάνει πομπώδεις νέες παροχές αλλά θα εστιάζει στις μεγάλες πολιτικές. Θα είναι μι ασυνήθιστη ΔΕΘ με πολλά δεν.

Δεν θα θέσω σε κίνδυνο την δημοσιονομική σταθερότητα.

Δεν θα αφήσω του Έλληνες να διχαστούν ξανά στο ψέμα.

Θα περιγράψω τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό βασιζόμενος σε τρία πεδία και σε ένα κράτος με καλύτερη καθημερινότητα.

Πιάσαμε δουλειά αμέσως και καταργήσαμε τα εμπόδια στην ψήφο των αποδήμων, αυξήσαμε τους μισθούς στο δημόσιο μετά από τόσα χρόνια».

Market Pass ως το τέλος του χρόνου μόνο για Θεσσαλία και Έβρο

«Δεν θα θέσω ποτέ σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ να ζήσουμε ξανά το τραύμα μια χρεοκοπίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατάργησε τα εμπόδια στην ψήφο των αποδήμων, αύξησε μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τώρα σειρά έχουν μεγάλες αλλαγές.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχουμε τώρα το Ταμείο Ανάκαμψης και την επενδυτική βαθμίδα που η κυβέρνηση πέτυχε.

«Η επόμενη τετραετία θα είναι περίοδος επένδυσης στο αύριο της χώρας, στη δημιουργία πλούτου. Να γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση για καιρό ακόμα θα στοχοποιείται αυτόματα για όποια αστοχία. Όσοι ασκούν κριτική ας αφιερώσουν λίγο από τη σκέψη τους σε όσους είναι στην αρένα. Να το δουν οι διάφοροι αυτόκλητοι πυροσβέστες του καναπέ, οι μεταρρυθμιστές της φακής», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Έχω εντολή μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αυτές κάνω», ανέφερε σημειώνοντας ότι ήδη το 50% του προγράμματος της κυβέρνησης στην οικονομία έχει υλοποιηθεί.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης θα ανακοινώσει νέα μέτρα για να συγκρατηθούν οι τιμές. Ο πόλεμος της ακρίβειας θα είναι διαρκής τους επόμενους μήνες. Το market pass θα συνεχιστεί ως το τέλος του χρόνου μόνο στη Θεσσαλία και τον Έβρο», υπογράμμισε και τόνισε πως είναι αδιαπραγμάτευτος ο στόχος να έχει η χώρα 0,7% πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου.

Μίλησε επίσης, μεταξύ άλλων, για το youthpass, για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τις αυξήσεις των συνταξιούχων και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο.

Ξεπαγώνουν οι τριετίες από 1η Ιανουαρίου 2024

«Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με αυστηρότερο έλεγχο στην αγορά, αλλά κυρίως με ενίσχυση του εισοδήματος. Από την 1.1.2024 “ξεπαγώνουν” οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012. Φέρνουμε νωρίτερα 1-2 χρόνια κάτι που θα ίσχυε μόνο αν η ανεργία έπεφτε κάτω από το 10%», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη στήριξη της υπηρεσίας Iris, ενώ για τη βραχυχρόνια μίσθωση είπε ότι τη θέλουμε αλλά έχει εκτοξεύσει τα ενοίκια σε διάφορες περιοχές και από τον Ιανουάριο τα σχετικά εισοδήματα θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και στα τέλη που ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Μιλώντας για τη φοροδιαφυγή, επανέλαβε ότι «οι φοροφυγάδες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν στο πραγματικό τους εισόδημα».

Επ’ αυτού είπε ότι θα ανακοινωθούν δέκα μέτρα, όπως η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και η κατάργηση των μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Αποδεσμεύονται αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων

Ο πρωθυπουργός είπε, μεταξύ άλλων πως 2.500 αστυνομικοί θα αποδεσμευτούν από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων, ενώ υπογράμμισε πως θα μειωθεί στο μισό και το προσωπικό ασφαλείας του.

«Φρένο» στη φοροδιαφυγή

Στο ίδιο πλέγμα μέτρων, ο πρωθυπουργός είπε πως από την Άνοιξη 2024, θα υπάρξει σύνδεση POS με ταμειακές, ενώ οι αγοραπωλησίες ακινήτων θα γίνονται με μετρητά.

«Από Ιανουράριο, όποιος έχει τρία και περισσότερα ακίνητα που νοικιάζει για τουρισμό θα υπόκειται σε ΦΠΑ κα στα τέλη που ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια» είπε με έμφαση.

«Μονόδρομος η ασφάλιση στην αγροτική παραγωγή»

«Όσοι ασφαλίζουν τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές θα έχουν σε πρώτη φάση με έκπτωση της τάξεως του 10%» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη 87η ΔΕΘ.

«Η ασφάλιση ενάντια σε φυσικές καταστροφές για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική» τόνισε με έμφαση στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς.

«Έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα ειδικό αποθεματικό για φυσικές καταστροφές ύψους 300 εκατομμυρίων από το 2024 το αποθεματικό αυτό θα φτάσει στα 600 εκατομμύρια. Και αυτά τα πρόσθετα 300 εκατομμύρια θα προέλθουν από την αύξηση του φόρου ημερήσιας διαμονής από ένα έως 6 ευρώ ιδίως στα πολυτελή ξενοδοχεία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πολιτεία θα απαιτήσει μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες να γίνουν ανάδοχοι έργων υποδομής αναδασώσεις οδικού δικτύου εταιρείες οικιακού εξοπλισμού να βοηθήσουν με εκπτώσεις τους πληγέντες συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός

Η αξιοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στις φυσικές καταστροφές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, εισήγαγε το μέτρο αξιοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια των φυσικών καταστροφών.

«Η συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι μονόδρομος. Με πρωτόκολλα που θα πρέπει να υλοποιούνται με εξονυχτιστική λεπτομέρεια» υπογράμμισε με έμφαση.

«Μην γελιόμαστε, είμαστε σε ένα νέου είδους πόλεμο. Μία χώρα που σπαταλά το 3% για τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να τις αξιοποιεί όταν αντιμετωπίζει φυσικές καταστροφές. Ποτέ δεν κρύφτηκα, δεν υποχωρώ στα εμπόδια» συμπλήρωσε σχετικά.

«Στους 50 μήνες που είμαι πρωθυπουργός, χρειάστηκε να αναμετρηθώ με πολλές κρίσεις. Ποτέ δεν κρύφτηκα, ποτέ δεν διεκδίκησα το αλάθητο. Αλλά και ποτέ δεν υποχώρησα στα εμπόδια όσο ανυπέρβλητα και αν φαίνονταν. Και το ίδιο θα κάνω και τώρα» διευκρίνισε, μεταξύ άλλων.

«Μίλησα αρκετά για τη Θεσσαλία. Να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας στον Έβρο ότι θα ισχύσουν τα ίδια. Δεν θα επαναλάβω το σχέδιο, να γνωρίζουν πως θα προχωρήσει η φύλαξη από τις παράνομες ροές. Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο θα ολοκληρωθεί» είπε για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

«Σε δύσκολη συγκυρία η ΔΕΘ» και οι δεσμεύσεις

«Για μια ακόμα χρόνια η Θεσσαλονίκη γίνεται αφετηρία νεας διαδρομής. Η φετινή έκθεση διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας. Θα ήθελα η εισαγωγή να επικεντρώνονταν στην τεράστια επιτυχία της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του κουβέντες από το βημα της ΔΕΘ.

«Τα γεγονότα με καλούν να ξεκινήσω διαφορετικά», συνέχισε σημειώνοντας ότι ο τόπος γνώρισε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά και τη μεγαλύτερη πλημμύρα.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως ό,τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες θα το ξαναχτίσουμε μαζί, καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Η οργή των πολιτών

Δεσμεύτηκε επίσης ότι «θα κάνουμε τα πάντα ωστε η άνιση μάχη με την κλιματικη κρίση να μην είναι μια μάχη χαμένη». Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι και στη Θεσσαλία και στον Έβρο άκουσε την οργή των πολιτών και διαπίστωσε πόσο δύσκολα εξηγείται σε κάποιον που έχασε το σπίτι του ότι έπεσαν 8 δισ. τόνοι νερού.

«Είδα ξανά και τις δύο όψεις του κράτους μας. Τη σύγχυση αρμοδιοτήτων και τη συχνή μετάθεση ευθυνών. Ειδα συντονισμό και ηρωισμό στο πεδίο που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους», υπογράμμισε και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, όσους πάλεψαν μέσα στις λάσπες και ειδικά τους εθελοντές.

«Απέδειξαν ότι ο καθρέφτης της σημερινής Ελλαδος δεν είναι η άθλια δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά» υπογράμμισε.

Αυτά είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης για μισθωτούς, συνταξιούχους και πάταξη φοροδιαφυγής

Σε μία εξαγγελία βόμβα προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα πλαίσια της 87ης ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, από την 1η Ιανουαρίου του 2024 αναμένεται να ξεπαγώσουν οι «τριετίες» αλλά και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρίσκονταν σε αναστολή από το 2012.

Ακόμη προανήγγειλε ότι από την 1.1.2024 αυξάνονται οι αμοιβές στο Δημόσιο κατά 10,5%. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 660.000 υπάλληλοι αποκτούν έναν πρόσθετο μισθό τον χρόνο. Την ίδια ώρα σε 1.340.000 δηλώσεις θα έχουμε αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για παιδιά, ενώ σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέα μέτρα που έχουν στόχο τη διατήρηση σταθερών και μειωμένων τιμών σε βασικά προϊόντα, ενώ ανακοίνωσε τη συνέχιση του «Market Pass» έως το τέλος του έτους στη Θεσσαλία και στον Έβρο.

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των παροχών του «καλαθιού» της ΔΕΘ είπε ότι από τον Απρίλιο του 2024 θα υπάρξει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους θα αυξηθεί κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Επιπλέον προανήγγειλε την καταβολή έκτακτης αρωγής σε όσους αδικεί η «προσωπική διαφορά» Κατρούγκαλου, με έμφαση στους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ είπε ότι τον Ιανουάριο του 2024 θα υπάρξει νέα αύξηση στους συνταξιούχους.

Επίσης μίλησε για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο καθώς επίσης και για την συνέχιση του Επιδόματος Θέρμανσης, με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα υπάρξει συμπληρωματική πρόνοια για το ρεύμα, για τους πιο ευάλωτους καταναλωτές.

Επιπλέον ο πρωθυπουργος μίλησε για την καταβολή μόνο μίας εισφοράς 10% επί των πρόσθετων αμοιβών από τους συνταξιούχους που εργάζονται, αντί της σημερινής επιβάρυνσης των αποδοχών τους κατά 30%

Ακόμη αναφέρθηκε στην εξυγίανση και την ενίσχυση του ανταγωνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων, ανάδειξη και 5ου τραπεζικού πυλώνα και παροχή δανείων και από μη τραπεζικούς φορείς

Τέλος μίλησε για κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των κρατικών ομολόγων ως μία νέα εναλλακτική επιλογή αποταμίευσης, για τη μείωση στο μισό του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών αλλά και για την ανάδειξη της υπηρεσίας IRIS, με την οποία ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως διακινούνται χωρίς τραπεζική προμήθεια.

Recommended For You

About the Author: efoni