Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις του από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης

«Θέλησα να βρεθώ ο ίδιος στην Κρήτη για να επιθεωρήσω τις ζημιές από τον χθεσινό σεισμό. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του συμπολίτη μας που τόσο άδικα χάθηκε και να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Από το Αρκαλοχώρι κάναμε μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης σχετικά με τα άμεσα μέτρα στήριξης των δύο δήμων που έχουν πληγεί. Στις επόμενες ώρες να ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης. Η πολιτεία έχει ένα πλαίσιο κρατικής αρωγής το οποίο παρέχει στήριξη στους πολίτες που έχουν πέσει θύματα των φυσικών καταστροφών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μεριμνούμε για το ζήτημα της στέγης. Κινούμαστε σε τρεις δρόμους ως προς τους ανθρώπους που δεν έχουν αυτή τη στιγμή στέγη: α) προσωρινή στέγη (κάλυψη αναγκών λίγων ημερών) σε σκηνές, β) προμήθεια οικίσκων για τους μικρότερους οικισμούς που θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους και γ)θα αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα Εστία: Έχουμε άδεια νοικιασμένα σπίτια στο Ηράκλειο που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Όποιος έχει πάθει ζημιά δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ ούτε για το 2021 ούτε για το 2022 ούτε και για το 2023. Θα υπάρχει και στήριξη των επιχειρήσεων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο που ενεργοποιήθηκε και στην Εύβοια ένας πολίτης που έχει χάσει το σπίτι θα μπορεί να προσδοκά άμεσα 20.000 ευρώ, 14.000 στεγαστική συνδρομή και 6.000 κρατική αρωγή.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Αρκαλοχώρι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο Αρκαλοχώρι, προκειμένου να συντονίζονται οι ενέργειες των φορέων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεγάλου σεισμού που έπληξε την Κρήτη.

Η ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί έγινε από τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και τον δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προσωρινή φιλοξενία των αστέγων κατοίκων και του περιορισμού των επιπτώσεων από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Recommended For You

About the Author: efoni