Κυριάκος Μητσοτάκης για «Κιβωτό του Κόσμου»: Τα παιδιά είναι ασφαλή

Μπορεί η τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ναταλία Γερμανού να ήταν… έξω από τα συνηθισμένα, όμως ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει ζητήματα της επικαιρότητας, με κυρίαρχο, φυσικά, αυτό με τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της παρουσιάστριας της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται», Ναταλίας Γερμανού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα», για να βελτιωθεί η κατάσταση.

«Τα παιδιά είναι ασφαλή» ανέφερε, αναφορικά με όσα παραμένουν στη δομή. «Κινούμαστε στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών -όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση. Έχω εμπιστοσύνη στη νέα διοίκηση, που με ενθουσιασμό ανέλαβε αυτή την αποστολή. Έχουμε κάνει διαδικασίες για να επιταχύνουμε και τις υιοθεσίες, όχι μόνο την ανάδοχη. Υπάρχει ωστόσο πολύς δρόμος ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή του Alpha, ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη, επί του ζητήματος της Κιβωτού, ότι, επειδή οι καταγγελίες είναι πολλές, η κυβέρνηση έδρασε γρήγορα και όρισε νέο ΔΣ. «Το καλύτερο», όπως είπε, «είναι το να φεύγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα, καθώς μπορεί αυτά να ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, ωστόσο πολλές φορές αναπαράγονται στερεότυπα».

Γι’ αυτό, όπως εξήγησε, θα πρέπει τα παιδιά, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να φεύγουν και να πηγαίνουν σε υιοθεσίες ή σε ανάδοχες οικογένειες. Όπως είπε, έχουν να γίνουν ακόμη βήματα στο θέμα της απλοποίησης της διαδικασίας υιοθεσίας.

«Μας ενδιαφέρει να δούμε τι έγινε με τα οικονομικά, καθώς έγιναν σημαντικές δωρέες, και στη συνέχεια στόχος μας είναι να υπάρχουν λιγότερα παιδιά στις δομές» προσέθεσε ακόμη.

Κυριάκος Μητσοτάκης : Πότε βλέπει Netflix, τι κάνει στα social, γιατί τον ενοχλεί η τραπ

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγεί γιατί έκανε την ανάρτηση με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η αδερφή του και εξήγησε ότι «είναι δύσκολο όταν μέλος της οικογένειάς σου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον καρκίνο».

«Το έκανα για να αναδείξω την σημασία των εξετάσεων που μας επιτρπέπουν να τον διαγνώσουμε ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τον αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν είναι να βρείς κάτι καλύτερα να το βρεις νωρίς» σημείωσε ο πρωθυπουργός με αφορμή το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει στο όνομα της Φώφης Γεννηματά, της πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο

Ο πρωθυπουργός επισήμανε το πόση σημασία δίνει για την εκπαίδευση των παιδιών ώστε να αποφεύγονται περιστατικά βίας κατά γυναικών και ότι αυτό «δεν είναι μαγκιά». Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη γλώσσα που χρησιμοποιείται σε ένα είδος μουσικης, την οποία δεν κατονόμασε αλλά «φωτογράφισε», η οποία, όπως είπε, «αντιμετωπίζει ως αντικείμενα τις γυναίκες». «Ενοχλούμαι από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί αυτή η μουσική» είπε χαρακτηριστικά.

germanou-mitsotakis

Τι είπε για την ενασχόληση του Άδωνι Γεωργιάδη με τα social

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την ενασχόλησή του με τα social media με αφορμή την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην ίδια εκπομπή για τον οποίο σημείωσε ότι «ναι ότι αυτό είναι προφανές (σ.σ. η ενασχόλησή του με τα social media)».

Αφού επισήμανε ότι υπάρχει στα social media μια σκοτεινή πλευρά που περιλαμβάνει τοξικότητα, είπε ότι «δεν βλέπω τις περισσότερες φορές τα σχόλια» αν και παραδέχθηκε ότι αρκετές φορές σε αυτά υπάρχουν και σοβαρές προτάσεις.

Εξομολογήθηκε ότι η αποφόρτιση από μια δύσκολη ημέρα έρχεται «με μια χαλαρή συζήτηση με τη σύζυγο, μια ταινία στο Netflix, με το να φύγουμε από το κινητό». Όπως είπε, δε, «έχω δει και “Σασμό” που είναι ενδιαφέρουσα σειρά και χαίρομαι που η ελληνική τηλεόραση παράγει, βλέπω και ποδόσφαιρο».

Η έκπληξη από τον γιο του και τα δώρα που πήρε

Οι συντελέστες της εκπομπής επιφύλαξαν στον πρωθυπουργό και μια «παραγγελιά» – ένα τραγούδι – από τον γιο του Κωνσταντίνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγεί ότι ήταν η μουσική υπόκρουση που έχει ως ringtone στο κινητό του και προέρχεται από μια σκηνή από το πρώτο Star Wars.

Η Ναταλία Γερμανού έδωσε, τέλος, στον Κυριάκο Μητσοτάκη τρία δώρα:

– ένα βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο «Τα 88 ντολμαδάκια» και αφορμή το σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του Luben

– Ένα φλυτζάνι για να τον καφέ με τη μια πλευρά να έχει το hashtag #καλύτερα και την άλλη το «Mr President» από ταινία του Κλιντ Ίστγουντ

– Ένα δώρο για τον Πίνατ, τον σκύλο στο Μέγαρο Μαξίμου, που ήταν μια πλαστική φωτογραφική μηχανή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάζει «θα σου πω ποσες ημέρες θα αντέξει».

Recommended For You

About the Author: efoni