Κρούσματα σε παιδιά: 21% αύξηση σε μία εβδομάδα

Όσο προχωράει η σχολική χρονιά, τόσο θα αυξάνεται η διάδοση του κορονοϊού μεταξύ του μαθητικού πληθυσμού, από τη στιγμή που δεν έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την τελευταία εβδομάδα το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 4.026 και αποτελούν το 29% (+21% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων. Παράλληλα, αυξάνονται και οι νοσηλείες στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Στην Αττική, τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν 15 παιδιά.\

Βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, την προηγούμενη εβδομάδα (13 έως 19 Σεπτεμβρίου) το σύνολο των κρουσμάτων ηλικίας 4-18 ετών ήταν 3.559, αποτελώντας το 24% στο σύνολο των κρουσμάτων.

Ήπια η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά

Σημειώνεται πως, υπό συνεχή παρακολούθηση έχουν θέσει οι ειδικοί επιστήμονες τους επιδημιολογικούς δείκτες σε ό,τι αφορά τα παιδιά και την ενδεχόμενη διασπορά του ιού στη σχολική κοινότητα.

Δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στα παιδιά κάτω των 18 ετών παρουσιάζει μία ήπια αύξηση, χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει τα «ρεκόρ» του προηγούμενου μήνα, όταν την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (9 έως 15.08) ο αριθμός των διαγνώσεων σε παιδιά είχε ξεπεράσει τις 5.000.

Recommended For You

About the Author: efoni