Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 1.200 σήμερα – Φόβοι για πολύ υψηλό νούμερο

Προ των πυλών το ολικό lockdown στην Αττική, η οποία βρίσκεται στα «κόκκινα» τόσο εξαιτίας των αυξανόμενων νοσηλειών που «λυγίζουν» το ΕΣΥ όσο και των μολύνσεων Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας «έδειξε» το πρωί το δρόμο του σκληρού Lockdown στην Αττική, καθώς τα στοιχεία που έρχονται από τις επιτροπές των λοιμωξιολόγων είναι ανησυχητικά και δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αν τα στοιχεία συνεχίσουν να πηγαίνουν έτσι στην Αττική, η εισήγησή μου στην Επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο» είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως όλα θα κριθούν με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία.

«Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο, ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να «μαζέψει» την κατάσταση. Πάντα οι λοιμωξιολόγοι, οι επιδημιολόγοι μας, πάντα η Επιτροπή εισηγείται. Εγώ οφείλω, και θα το κάνω αυτό όταν ξανασυνεδριάσει η Επιτροπή, να παραθέσω όλα τα στοιχεία τα οποία έχω αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μου», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Τα δεδομένα, όμως, που θα παρουσιάσει σήμερα ο ΕΟΔΥ είναι πολύ ανησυχητικά και στην ουσία οδηγούν στην επιβολή καθολικού Lockdown. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέχρι τις 12 το μεσημέρι τα κρούσματα είναι πάνω από 1.200, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 1.700.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Πηγή: Newsbomb.gr

Recommended For You

About the Author: efoni