Κρούσματα: Έρχεται νέο «μαύρο» ρεκόρ

Σε νέο «μαύρο» ρεκόρ κατευθύνεται η χώρα σήμερα, με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr να κάνουν λόγο για ανακοίνωση 6.500 κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Τρίτης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 13:00 η κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Στο «τραπέζι» βρίσκονται τα δύο rapid test την εβδομάδα σε εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τρία rapid σε εργαζόμενους σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως η εστίαση και η διασκέδαση.

Επίσης, η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εισηγείται διενέργεια rapid test για τους μη εμβολιασμένους για την είσοδό τους σε εμπορικά καταστήματα, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

Tα παραπάνω μέτρα –τα οποία θα αφορούν μόνο τους μη εμβολιασμένους– δεν θα αφορούν μόνο τις «κόκκινες» περιοχές, αλλά όλη την επικράτεια.

Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τα νέα δεδομένα αναφορικά με την πανδημία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού αξιολογήθηκε η κατάσταση αποφασίστηκε να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις σε κάποια από τα ήδη ισχύοντα μέτρα. Από εκεί και πέρα στην κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιβληθεί κανένα μέτρο που θα περιορίζει τις ελευθερίες των εμβολιασμένων.

Παράλληλα αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως οι επαγγελματίες κρατούν εκείνοι στο χέρι τους τα κλειδιά της επιχείρησής τους και από τη στάση τους και την υπευθυνότητα τους θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίζουν να λειτουργούν. Είναι ξεκάθαροι επομένως πως η κυβέρνηση εμπιστεύεται τους επαγγελματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να αποδείξουν πως συμμορφώνονται με τα μέτρα και ελέγχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στη συνέχεια πραγματοποιούν και την ταυτοπροσωπία.

Σε ό,τι αφορά την έκρηξη που καταγράφεται στα κρούσματα είναι αναγκαίο να επισημανθεί πως έχει και εποχικό χαρακτήρα, καθώς τέτοια εποχή παρατηρείται έξαρση των ιώσεων. Οπότε οι επιστήμονες θεωρούν πως είναι πιθανό να κάνει pick στην παρούσα φάση η πανδημία λόγω και της εποχικότητας και σε σύντομο χρονικό διάστημα να μειωθεί η ένταση.

Για τους εμβολιασμούς, στην κυβερνητική σύσκεψη δόθηκε έμφαση στην πραγματοποίηση της τρίτης δόσης για όσους έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό τους.

 

Recommended For You

About the Author: efoni