Κορoνοϊός: Τα συμπτώματα επιμένουν τουλάχιστον για δύο μήνες στο ένα τρίτο των κρουσμάτων

Τουλάχιστον ένα σύμπτωμα της Covid-19 έχει ένας στους τρεις διαγνωσθέντες με κορωνοϊό δύο ολόκληρους μήνες μετά το πρώτο θετικό τους τεστ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η έρευνα έγινε σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω στις ΗΠΑ πέρυσι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει λάβει υπόψιν τη μετάλλαξη Δέλτα.

Μεταξύ των ατόμων στα οποία παρέμεινε κάποιο σύμπτωμα τουλάχιστον δύο μήνες μετά την αρχική διάγνωση της Covid-19, τη μεγαλύτερη συχνότητα παρουσίασε η ηλικιακή ομάδα 40 έως 54 ετών, κυρίως οι γυναίκες, και βεβαίως όσοι είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Ενδιαφέρον ήταν και το εύρημα ότι μεταξύ των πολιτών που είχαν νοσήσει, οι Αφροαμερικανοί ήταν πιο πιθανό να συνεχίσουν να υποφέρουν από δύσπνοια και/ή μυαλγία τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες αφότου βρέθηκαν να έχουν κολλήσει τον κορoνοϊό.

Η έρευνα στόχευε στην καταγραφή των μεσοπρόθεσμων συνεπειών της νόσησης από Covid-19 και την αντίστοιχη προσαρμογή του υγειονομικού συστήματος των ΗΠΑ στις ανάγκες που προκύπτουν μετά τη θεραπεία των ασθενών από την κύρια νόσηση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης άλλες έρευνες για τη λεγόμενη μακρά Covid, που ταλαιπωρεί ανηλίκους και ενηλίκους για πάνω από τέσσερις μήνες μετά την αρχική διάγνωση.

Πηγή: The New York Times

Recommended For You

About the Author: efoni