Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα – Λουκέτο σε εστίαση, γυμναστήρια, σινεμά και θέατρα

Ολικό κλείσιμο της εστίασης (μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες) σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Σάββατο (31/10), ενώ το locdown αναμένεται να ισχύσει και σε γυμναστήρια , σινεμά και θέατρα. Ο Μητσοτάκης, για ακόμα μια φορά θα απευθυνθεί προς τον ελληνικό λαό με δραματικούς τόνους λόγω της κρίσιμης κατάστασης, ανακοινώνοντας τα τελευταία μέτρα πριν το καθολικό lockdown, εάν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Παράλληλα η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 αναμένεται να ξεκινάει νωρίτερα (ενδεχομένως από τις 22:00) ενώ η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να ισχύει σε όλη την επικράτεια ανεξάρτητα από την κατηγορία στον επιδημιολογικό χάρτη που βρίσκεται η κάθε περιοχή.

Τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού αναμένεται να ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα (2/11), καθώς τα καθημερινά κρούσματα πλέον φαίνεται να αυξάνονται μέρα με την ημέρα, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για το πως μπορεί να ανταπεξέλθει στο μέλλον το ήδη ζορισμένο σύστημα Υγείας που δοκιμάζεται καθημερινά.

Την ίδια ώρα, ορατό είναι και το ενδεχόμενο της απαγόρευσης μετακίνησης του πληθυσμού από νομό σε νομό, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό και μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από την πανδημία.

Πιο αναλυτικά ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει:

  • Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη την επικράτεια και ανεξάρτητα από τη θέση κάθε περιοχής στον
  • Υγειονομικό Χάρτη και το επίπεδο του συναγερμού.
  • Αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση τον επαγγελματικό αθλητισμό.
  • Απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Ενδεχομένως, η απαγόρευση να ισχύει ακόμα και από τις 10:00 το βράδυ.
  • Ολικό κλείσιμο της εστίασης. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει επίσης μέτρα στήριξης για τον κλάδο, όπως την παράταση στις αναστολές σύμβασης μέχρι το Δεκέμβριο.
  • Επέκταση της τηλεργασίας, με στόχο να μην προκαλούνται φαινόμενα συγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Οριζόντια εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης για τα ΑΕΙ.

Recommended For You

About the Author: efoni