Κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου Moderna- Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση με το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού, όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας (08.11.2021).

Το Moderna είναι εμβόλιο mRNA, δηλαδή ανήκει στην κατηγορία των εμβολίων που χρησιμοποιούνται στην τρίτη δόση, ωστόσο, έλαβε τη σχετική άδεια από τον EMA στα τέλη Οκτωβρίου και γι’ αυτό δρομολογείται τώρα.
Επίσης, η δόση που θα χορηγείται θα είναι η μισή από τη δόση που γινόταν στον αρχικό εμβολιασμό.

Εξάλλου, αντιστροφή του κλίματος διαφαίνεται σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, καθώς σημαντική αύξηση παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στα ραντεβού της πρώτη δόσης.
Ειδικότερα, η αύξηση είναι της τάξης του 185%, καθώς κλείστηκαν 175.000 ραντεβού, ενώ στην τρίτη δόση η αύξηση είναι της τάξης 200% με 285.000 ραντεβού.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θεμιστοκλέους σχολίασε ότι αυτό που έχει αλλάξει, και πιθανόν να οδήγησε στην αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, είναι η εισαγωγή των νέων μέτρων περιορισμού των ανεμβολίαστων όπως και τα πάρα πολλά κρούσματα που υπενθυμίζουν ότι «η πανδημία είναι εδώ».

 

Recommended For You

About the Author: efoni