Κορονοϊός: Την ίδια μέρα ο εμβολιασμός σε όλη την Ευρώπη

Ολες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου σχετικά με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει ότι οι ειδικοί εργάζονται εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες για να αξιολογήσουν τα δεδομένα που υπέβαλαν BioΝTech και Pfizer, στο πλαίσιο της αίτησης άδειας κυκλοφορίας υπό όρους, για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πρόεδρος Κομισιόν: «Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πιθανόν να εμβολιασθούν πριν από το τέλος του 2020»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων EMA να επισπεύσει την πιθανή έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την 21η Δεκεμβρίου, μπορεί να επιτρέψει τον εμβολιασμό των πρώτων Ευρωπαίων ήδη πριν από το τέλος του 2020.

«Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιασθούν πριν από το τέλος του 2020», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου για το θέμα της έγκρισης του εμβολίου, μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου συνεδρίαση.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με το Reuters o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency) αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο στις 23 Δεκεμβρίου.

Η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλείται για την πληροφορία αυτή πηγές από την κυβέρνηση της Γερμανίας αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

H πρώτη ανακοίνωση του EMA στις αρχές Δεκεμβρίου έκανε λόγο για συνεδρίαση στις 29 Δεκεμβρίου προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για το συγκεκριμένο εμβόλιο ενώ για το εμβόλιο της Moderna ο μέχρι στιγμής προγραμματισμός κάνει λόγο για έγκριση στις 12 Ιανουαρίου.

Recommended For You

About the Author: efoni