Κορονοϊός: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών

Τον εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών κατά του κορονοϊού συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29.06.2021) το πρωί.

Ωστόσο, η απόφαση δεν είναι οριστική και -σύμφωνα με πληροφορίες- θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη (01.07.2021).

Ο νέος ισχυροποιημένος ιός Δέλτα έχει ανησυχήσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, καθώς, όχι μόνο μεταδίδεται με ταχύτητα που ξεπερνά κάθε προηγούμενο ιό, αλλά εμφανίζει παράλληλα και μερική αντίσταση στην ανοσία των εμβολίων.

Σύμφωνα με προβλέψεις από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων (ECDC), αλλά και τον Παγκόσμιο Οργασνισμό Υγείας (ΠΟΥ), το επόμενο κύμα του κορονοϊού θα αφορά τους ανεμβολίαστους, τους ανθρώπους με ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα που δεν έχουν θωρακιστεί επαρκώς με τον εμβολιασμό, αλλά και τα ανεμβολίαστα παιδιά.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ως κίνητρο για τον εμβολιασμό των νέων μεταξύ 18 και 25 ετών, την παροχή voucher ύψους 150 ευρώ. Στόχος είναι, το 11% του ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων νέων αυτής της ηλικίας σήμερα – που με τα ραντεβού ανέρχεται στο 20%- να φτάσει και να ξεπεράσει το 70% μέχρι το τέλος καλοκαιριού. Η αγωνία όλων έγκειται στο γεγονός, ότι οι νέοι μπορεί να μην νοσούν βαριά, όμως, εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα -ιδιαίτερα το καλοκαίρι- κι έτσι συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση του ιού.

Recommended For You

About the Author: efoni