Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πανδημία

Σύσκεψη Γεραπετρίτη – Σκέρτσου με περιφερειάρχες και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου για την πανδημία.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου διαστήματος δεν είναι καλά και αναμένεται να ληφθούν μέτρα όπου χρειάζονται, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά. Στο επίκεντρο βρίσκεται κυρίως η Βόρεια Ελλάδα και αναμένονται αποφάσεις για ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Έχει προταθεί στους μεικτούς εξωτερικούς χώρους να έχει μόνο στέγαστρα, ενώ παράλληλα μελετάται υποχρεωτικό rapid test (τρία στον αριθμό) σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στη ψυχαγωγία και την εστίαση (το κόστος θα το επιβαρύνονται οι ίδιοι).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή. Οι ειδικοί θα αναλύσουν και θα αξιολογήσουν τα δεδομένα, κυρίως στις περιοχές που το ιικό φορτίο είναι επιβαρυμένο και θα προσπαθήσουν να βρουν ένα πλέγμα παρεμβάσεων το οποίο θα μπορέσει να ανακόψει τη διασπορά αλλά κυρίως να περιορίσει την πίεση που δέχεται στη Βόρεια Ελλάδα το ΕΣΥ.

Πηγές αναφέρουν ότι οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι από το γεγονός ότι ο ρυθμός εμβολιασμού παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να εκτιμούν ότι τον Δεκέμβριο μπορούμε να δούμε πάνω από 5.500 κρούσματα κατά μέσο όρο. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται κάποια παραπάνω μέτρα σε θέατρα και σινεμά και απαγόρευση μουσικής σε εξωτερικούς χώρους.

Όλες οι παρεμβάσεις που αναμένεται να εισηγηθούν οι ειδικοί στην κυβέρνηση θα αφορούν τις «κόκκινες» περιοχές. Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν και οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι απολύτως στοχευμένες.

Recommended For You

About the Author: efoni