Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική – Ένα βήμα πριν το lockdown

Κορονοϊός: Κρίσιμο είναι το επόμενο 10ήμερο στην Αττική καθώς η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει το νομό ένα βήμα πριν το… λουκέτο!

Επιδημιολογικά η εικόνα παραπέμπει στον περασμένο Μάρτιο, όταν τα μέτρα κατά του κορονοϊού λαμβάνονταν το ένα μετά το άλλο, προκειμένου να αναχαιτιστεί το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί πλέον σε εφαρμογή έχουν θέσει σε ένα ήπιο lockdown την Αττική.

Μάλιστα, τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας (453 συνολικά και 184 εξ αυτών στο Καρά Τεπέ).

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι αν τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική δεν μειωθούν το επόμενο διάστημα, κανένας δεν αποκλείει το lockdown.

Μάλιστα, οι λοιμωξιολόγοι που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνουν ότι αν τα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τις 21 Σεπτεμβρίου και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, δεν αποδώσουν, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Βέβαια, στην κυβέρνηση θέλουν να αποφευχθεί το lockdown, γι’ αυτό και οι συζητήσεις είναι καθημερινές και εξετάζεται πολύ προσεκτικά ο αριθμός των κρουσμάτων και η εφαρμογή των μέτρων.

Η 30ή Σεπτεμβρίου, έχει οριστεί ως η ημέρα, που θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν νέα, σκληρότερα μέτρα, που αυτομάτως θα επιτείνουν τη διάρκεια των τρεχόντων μέτρων ή θα πάμε σε οριζόντιο lockdown.

Τα Κάτω Πατήσια, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και η Κάτω Κυψέλη είναι μεταξύ των περιοχών με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ ολόκληρη η Αττική βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ειδικών, οι οποίοι δίνουν έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, στο Δήμο Πειραιά, στο Δήμο Κηφισιάς, αλλά και σε άλλους Δήμους των βορείων προαστίων όπως οι Δήμοι Αμαρουσίου και Φιλοθέης – Ψυχικού.

Recommended For You

About the Author: efoni