Κορονοϊός: Παραμένουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών για τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους παίρνει παράταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόφαση θα παρθεί στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. Για τους εσωτερικούς χώρους, δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μάσκας σε υπηρεσίες, διασκέδαση, εστίαση, δομές υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει ξεκινήσει να συζητά επιμέρους θέματα που άπτονται του τουρισμού και ήδη έχουμε και σχετικές αποφάσεις, όπως την άρση των περιορισμών στην πραγματοποίηση των συνεδρίων την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα είναι η πληρότητα σε μέσα μεταφοράς, όπως για παράδειγμα στα τουριστικά λεωφορεία. Αίτημα του κλάδου είναι να αυξηθεί στο 100%, όπως ισχύει για τα αεροπλάνα. Σχετικά με τις αεροπορικές μετακινήσεις, σκέψεις υπάρχουν στην κυβέρνηση και για την κατάργηση του PLF. Σήμερα, όλοι οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Συσκέψεις με αυτό το αντικείμενο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο είναι σε αρχικό στάδιο και σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις δεν αναμένονται άμεσα.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 7 Φεβρουαρίου έχει καταργηθεί η υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού τεστ, επιπλέον του ενεργού Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα. Επίσης, από τις 12 Φεβρουαρίου, δεν χρειάζονται αρνητικό τεστ ούτε οι ταξιδιώτες από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, εφόσον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με διάρκεια ισχύος εννέα μηνών ή πιστοποιητικό νόσησης διάρκειας τριών μηνών.

Recommended For You

About the Author: efoni