Κορονοϊός: Πάνω από 15.000 οι μολύνσεις σήμερα

Το «μαύρο» ρεκόρ των μολύνσεων Covid-19 που σημειώθηκε χθες Δευτέρα, θα σπάσει σήμερα, με τα κρούσματα να ξεπερνάνε ήδη το πρωί της Τρίτης τις 15.000, όπως τόνισε ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες να εφαρμοστούν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου. Όπως αποκάλυψε, η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο, Τετάρτη, όπου θα λάβει υπόψη τόσο τα σημερινά όσο και τα αυριανά κρούσματα.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως από το πρωί της Τρίτης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 550.000 τεστ, στα οποία εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

Έσπευσε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει πως το Σύστημα Υγείας προς το παρόν δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα από τον ΕΟΔΥ δεν μας εκπλήσσει, καθώς εδώ και εβδομάδες, από την ημέρα που εντοπίστηκαν οι πρώτες μολύνσεις της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, οι ειδικοί έκαναν λόγο για ραγδαία αύξηση.

Recommended For You

About the Author: efoni