Κορονοϊός: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή εμβολίων από φαρμακευτική εταιρεία

Η Pfizer, ένας από τους φαρμακευτικούς κολοσσούς, έχει ξεκινήσει την μαζική παραγωγή εμβολίων κατά του covid-19, χωρίς ωστόσο να έχει πάρει έγκριση για την αποτελεσματικότητά τους!

Τα εμβόλια αποθηκεύονται με στόχο να διοχετευθούν σε όλο τον κόσμο, εφόσον οι κλινικές δοκιμές αποδειχτούν επιτυχημένες και οι Αρχές των χωρών δώσουν το πράσινο φως για την κυκλοφορία τους.

«Ήταν υπέροχο να παρακολουθεί κανείς το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής» δήλωσε στην Daily Mail ο επικεφαλής της Pfizer στη Βρετανία, Μπεν Όζμπορν.

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer προβλέπει να ζητήσει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού από τις αμερικανικές αρχές την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Άλμπερτ Μπούρλα.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου», αναφέρει ο Άλμπερτ Μπούρλα σε ανοικτή επιστολή του, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως εξήγησε ο Έλληνας CEO της Pfizer, το εμβόλιο θα πρέπει να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και να μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητα και η συνέπεια του παραγόμενοι προϊόντος προκειμένου να μπορέσει να βγει επίσημα στην κυκλοφορία.

Recommended For You

About the Author: efoni