Κορονοϊός: Αγγίζουν τις 20.000 τα κρούσματα

Μόλις λίγες ώρες αφού ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι σήμερα (28.12.2021) τα κρούσματα θα είναι πάνω από 15.000, οι νεότερες εκτιμήσεις δείχνουν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, κάτι που κάνει ακόμη πιο πιθανό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα.

Η νέα εφιαλτική εκτίμηση είναι πως σήμερα στην Ελλάδα θα καταγραφεί το απόλυτο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, με τις μολύνσεις να αγγίζουν ή και να ξεπερνούν ακόμη τις 20.000! Ήταν λίγο μετά τις 10:30 όταν μέσω της ΕΡΤ ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι σήμερα τα κρούσματα θα είναι περισσότερα από 15.000.

Και όσο οι ώρες παιρνούν, τόσο αυξάνονται οι αριθμοί. Ξεκάθαρη εικόνα, πάντως, αναμένεται λίγο μετά τις 15:00.

«Επικρατεί η Όμικρον, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κι αυτό δεν πρέπει να μας δημιουργεί πανικό. Σήμερα, ήδη, στην πρωινή εκτίμηση είμαστε άνω των 15.000, που σημαίνει ότι θα έχουμε κρούσματα υψηλότερα από κάθε άλλη φορά γιατί η μετάλλαξη αυτή έχει μεγάλη μεταδοτικότητα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως τις νεότερες ηλικίες».

«Τα επόμενα 24ωρα είναι σκοπός μας να μην μεταφερθεί από τους νεότερους στις μεγαλύτερες ηλικίες. Κάλεσε τους νέους να αποφύγουν τις συναναστροφές με τους μεγαλύτερους ή να υποβληθούν σε τεστ. Ο σχεδιασμός είναι δυναμικός για την προστασία της δημόσιας υγείας. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή στον χρόνο που θα κριθεί ότι είναι ο κατάλληλος και ο ενδεδειγμένος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου είπε: «Σταθμίζουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων και αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα».

Recommended For You

About the Author: efoni