Κορονοϊός: Έντονος ο προβληματισμός για τα κρούσματα στην κατασκήνωση Λαυρίου

Μόλις μια εβδομάδα πρόλαβαν να λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις και ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών.

Έτσι μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί εστίες μετάδοσης σε κατασκηνώσεις στο Λαύριο, στη Χαλκιδική, στην Κρήτη, στο Καπανδρίτι, στο Σοφικό Κορινθίας και στην Ηλεία.

«Έχουμε αυτόν τον έντονο βήχα έχουμε το πονοκέφαλο έχουμε την ατονία. Οι γονείς μου φύγανε από το σπίτι πριν γυρίσουμε από την διαδικασία του μοριακού τεστ. Αν και είμαι πλήρως εμβολιασμένη εγώ, ο ΕΟΔΥ μου είπε να μείνω και εγώ σε καραντίνα μαζί με το παιδί για 12 ημέρες» ανέφερε η μητέρα ενός 14χρονου κατασκηνωτή.

Στις κατασκηνώσεις που εντοπίστηκαν τα κρούσματα ακολούθησε ιχνηλάτηση και εκκενώθηκαν οι χώροι που διέμεναν τα μικρά παιδιά, ενώ κάποιες κατασκηνώσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους για 15 ημέρες.

Αναστάτωση και καταγγελίες

Γονείς μιλώντας στο MEGA κατήγγειλαν πως τα μικρά παιδιά φιλοξενούνται σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, ενώ σε άλλες κατασκηνώσεις τα παιδιά γίνονται δεκτά με self test και σε άλλες με rapid test χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία.

«Στην αρχή δεν είχε κάτι, του βάλανε θερμόμετρο και δεν έχει ανεβάσει ακόμα πυρετό και γύρισε ξανά στο σπιτάκι του, αλλά αυτός εξακολουθούσε να μη νιώθει καλά και διαμαρτυρόταν ότι του πονάει το κεφάλι και νιώθει βαρύς. Ξαναπήγε στο ιατρείο και ανέβασε 38,5 και πήραν τηλέφωνο από την κατασκήνωση να πάω να τον πάρω. Νομίζω ότι δεν είναι πολύ αυστηρά τα μέτρα φέτος, δηλαδή μέσα στο σπιτάκι είχαν 15 παιδιά. Αυτό νομίζω ήταν απαράδεκτο» πρόσθεσε η μητέρα ενός 10χρονου κατασκηνωτή.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των παιδικών κατασκηνώσεων τονίζουν πως φιλοξενούνται περισσότερα από 100.000 παιδιά σε κατασκηνώσεις και ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν κάποια κρούσματα, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις κατασκηνώσεις και όλα όσα ορίζονται από τον ΕΟΔΥ. Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε με ετοιμότητα και τηρώντας αυστηρά το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο αλλά και κάθε νέα οδηγία που θα μας δοθεί» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων, Παναγιώτης Μπαρδάκης.

Ο έλεγχος των κρουσμάτων συνεχίζεται από τον ΕΟΔΥ, ενώ θα επανεξεταστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων.

megatv.com

Recommended For You

About the Author: efoni