Κορονοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα για την τετάρτη δόση εμβολιασμού

Σε επίσημες ανακοινώσεις θα προβεί σήμερα Τρίτη το υπουργείο Υγείας, σχετικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Σχετική ενημέρωση θα πραγματοποιθεί στις 6 το απόγευμα από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους».

Κατά πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» η απόφαση για ισχυρή σύσταση προς τους άνω των 60 για χορήγηση τέταρτης δόσης. 

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, και τυπικά, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις έχουν ισχύ για εννέα μήνες και τα πιστοποιητικά νόσησης για έξι μήνες.

Η επέκταση της διάρκειας ισχύος των πιστοποιητικών, στο πλαίσιο της εναρμόνισης όλων των χωρών της Ε.Ε. σε μια ενιαία στρατηγική στο συγκεκριμένο θέμα, προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το περασμένο Σάββατο και η οποία τέθηκε σε ισχύ από χθες.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα είχε πιο σκληρή πολιτική σε αυτό το θέμα αφού τα πιστοποιητικά εμβολιασμού –πριν από την έκδοση της απόφασης– έληγαν στους επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση και τα πιστοποιητικά νόσησης στους τρεις μήνες μετά τη διάγνωση της COVID-19. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους έχουν κάνει την τρίτη δόση δεν έχουν –τουλάχιστον προς το παρόν– ημερομηνία λήξης.

Recommended For You

About the Author: efoni