Κολωνός: Στα ίχνη δυο παντρεμένων βιαστών οι Αρχές

Δυο εντάλματα σύλληψης για δυο νέα πρόσωπα που βίασαν την 12χρονη από τα Σεπόλια, αναμένεται να εκδώσουν οι Αρχές, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος από το δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Πρόκειται για δυο παντρεμένους οι οποίοι βίασαν τουλάχιστον μια φορά την 12χρονη κοπέλα.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση των Σεπολίων θέτουν νέα δεδομένα και στην αστυνομική έρευνα. Εφόσον η κατάθεση της ανήλικης επιβεβαιωθεί αυτό σημαίνει πως οι βιαστές της είναι πολλαπλάσιοι και δεν περιορίζονται στην λίστα των 213 ατόμων.

Επιπλέον, δύσκολα κανείς μπορεί να πιστέψει πως ο Ηλίας Μίχος εκμεταλλευόταν μόνο την 12χρονη: ήδη οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες και για τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας χωρίς να αποκλείουν την εμπλοκή και άλλων. Μάλιστα καταγγελίες θέλουν ο 53χρονος να ζητούσε και από αλλού φωτογραφίες για να εξυπηρετήσει τα αρρωστημένα γούστα των πελατών του.

Την ίδια ώρα η μητέρα επιμένει να αρνείται την εμπλοκή της χωρίς όμως να πείθει και να παίρνει το δρόμο για την φυλακή. Ένα SMS της 12χρονης φαίνεται πως είναι εκείνο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της προφυλάκισής της.

 

Έρευνα των αρχών για τα αδέρφια της 12χρονης

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί το εάν και αλλά παιδιά της οικογένειας έχουν πέσει θύματα βιασμού ή μαστροπείας. Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες να διενεργήσουν ανάλογη έρευνα.

Τι είπε στην απολογία η μητέρα της 12χρονης

Νωρίτερα, προφυλακίστηκε η 37χρονη μητέρα της 12χρονης η οποία αρνείται κατηγορηματικά την διακεκριμένη μαστροπεία που της αποδίδεται.

«Ο Ηλίας Μίχος εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό και πορτοκαλάδες. Η κόρη μου όσο εργαζόμουν στο κατάστημα του αλλά και όταν είχα σταματήσει πήγαινε περιστασιακά στο μαγαζί του Ηλία Μίχου όπου καμία τον βοηθούσε σε κάποια ελαφριά δουλειά κι εκείνος της έδινε χαρτζιλίκι. Όλα αυτά νομίζαμε ότι τα έπραττε από καλοσύνη. Με αυτό τον τρόπο, είχε την εμπιστοσύνη της οικογένειας μας» είπε η 37χρονη.

Η ίδια περιέγραψε πως έμαθε από την κουνιάδα της για όσα συνέβαιναν στο παιδί της. «Με κάλεσε έντρομη και μου ανέφερε ότι βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης μου μηνύματα που είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο, τα οποία είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο και οτι η κόρη μου είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Μόλις άκουσα όσα μου είπε η νύφη μου κυριολεκτικά τρελάθηκα. Έστειλα μήνυμα στον Ηλία Μίχο και τον ρώτησα αν έχει στείλει μηνύματα στην κόρη μου και ο ίδιος το αρνήθηκε. Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστηκα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και θυμός μου που την επόμενη ημέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή» υποστήριξε η κατηγορούμενη.

Όπως εξήγησε, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της ζήτησαν να μην αναφέρει τίποτα μέχρι να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα για να μην αντιληφθεί ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος ότι υπάρχει καταγγελία σε βάρος του. «Σε επικοινωνία που είχα με την κόρη μου τη ρώτησα τι είχε συμβεί και μου είπε ότι κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε και την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό» είπε η 37χρονη και συμπλήρωσε ότι ο 53χρονος προσπάθησε να διεισδύσει στην οικογένεια της.

Σε συνάντηση με τη σύζυγο του Ηλία Μίχου, η 37χρονη υποστήριξε ότι εκείνη της ζήτησε να μη μιλήσει στις Αρχές. «”Σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησε με να σε βοηθήσω γιατί γνωρίζω ότι έχεις οκτώ παιδιά” μου είπε και μου έδωσε 100 ευρώ. Εγώ δεν της είπα ότι είχα ήδη προβεί σε καταγγελία. Μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες. Μετά από ́ 3-4 ημέρες, της έστειλα εκ νέου μήνυμα όπου της ζητούσα εκατό ευρώ και πράγματι η ίδια μου είπε να συναντηθούμε. Στην συνάντησή μας αυτή, μου έδωσε άλλα εκατό ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Πριν φύγω από την συνάντησή μας, μου πρότεινε να πάμε σε έναν δικηγόρο και να υπογράψω ένα χαρτί ότι δεν θα προβώ σε καταγγελία ενώ εκείνη θα μου έδινε μία καλή αποζημίωση, για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες».

Η 37χρονη παραδέχθηκε ότι έστειλε μήνυμα και στον Ηλία Μίχο προκειμένου να της δώσει 100 ευρώ στο φούρνο τα οποία τα παρέλαβε, αλλά -όπως είπε- όλα έγιναν υπό την καθοδήγηση της αστυνομίας για να μην υποπτευθεί ο Ηλίας Μίχος ότι είχε προβεί σε καταγγελία.

«Στις καταθέσεις της η ίδια η κόρη μου δηλώνει ότι εμείς η οικογένεια της δεν είχαμε καμία γνώση για όσα συνέβαιναν και για τη βάναυση κακοποίηση της. Η ίδια είχε βρει μηχανισμούς απόκρυψης των συνομιλιών της γεγονός που καταδεικνύει ότι ουδεμία γνώση είχα εγώ και η οικογένεια» καταλήγει η 37χρονη.

Σοκ από την κατάθεση της 12χρονης- «Με πήγαινε σε οίκο ανοχής»

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες της τρίτης κατάθεσης της 12χρονης, που δόθηκε σε ψυχολόγο. Το κοριτσάκι περιγράφει ότι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος την οδηγούσε σε οίκο ανοχής, προκειμένου να την «πλασάρει» σε παιδεραστές-βιαστές.

«Ηταν ένα γκρι κτήριο διώροφο. Εμείς πηγαίναμε στο δεύτερο όροφο. Χτύπαγε ο Ηλίας ένα κουδούνι. Από κάτω. Ανεβήκαμε και μας άνοιξαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος γύρω στα 30» είπε το κορίτσι.

Ερώτηση: Τον είχες δει όλες τις φορές που είχες πάει αυτόν τον άνθρωπο; Αυτός σου άνοιγε πάντα; Σας μιλούσε; Σας χαιρετούσε;

Απάντηση: Εμένα όχι, γιατί πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Ηλία και όταν τελείωνα, εγώ περίμενα στο δωμάτιο, και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ ο Ηλίας κι αυτός, τον άκουσα να λέει «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε».

Ερώτηση: Όταν λοιπόν τελείωνε η επαφή με τον Ηλία, τι συνέβαινε;

Απάντηση: Περίμενα εγώ στο δωμάτιο και ερχόταν ένας άλλος.

Ερώτηση: Τον οποίο τον είχες δει εσύ ή τον έβλεπες έτσι όπως έμπαινε μέσα;

Απάντηση: Όχι, τον έβλεπα έτσι όπως έμπαινε μέσα.

Ερώτηση: Και ερχόσουν σε επαφή με αυτόν; Μετά με άλλον και με άλλον, δηλαδή υπήρχαν άνθρωποι που την φορά που πήγαινες εκεί, είχες επαφές με πολλούς άντρες;

Απάντηση: Ναι. Όχι με πολλούς. Εκεί μέχρι πέντε.

Ερώτηση: Μέχρι πέντε τη φορά που πήγαινες, αυτοί οι άντρες πληρώνανε;

Απάντηση: Δεν ξέρω.

Ερώτηση: Δεν πλήρωνε κάποιος κάτι σε σένα;

Απάντηση: Σε μένα δεν έδιναν τίποτα.

«Το διάστημα αυτό που βρισκόμουν με τους άλλους ο Ηλίας περίμενε στο αμάξι» εξήγησε η 12χρονη και συμπλήρωσε ότι κάποιες φορές είχε βρεθεί με κάποιους άνδρες στο αμάξι και μετά την οδηγούσε ο 53χρονος στον οίκο ανοχής.

Ερώτηση: Πώς σου το έλεγε;

Απάντηση: Θα πάμε στο μπουρδέλο.

Ερώτηση: Το έλεγε εκείνος έτσι; Την πρώτη φορά που σου το είχε πει, σου είχε εξηγήσει τι είναι αυτό;

Απαντηση: Ναι.

Ερώτηση: Τι σου είχε πει, τι σου είχε εξηγήσει;

Απαντηση: Ότι θα πηγαίνεις εκεί και θα κάνεις κάτι με άντρες. Αυτά.

Η ψυχολόγος ρώτησε ποιες ωρες και ημέρες συνέβαιναν όλα αυτά, για να λαβει την ανατριχιαστική απάντηση: «Όταν πήγαινα να δουλέψω στον Ηλία».

Σχετικά με την κάρτα της μητέρα της, είπε ότι έμπαιναν χρήματα από κάποιους που πλήρωναν για φωτογραφίες. Το κοριτσάκι ανέφερε ότι οτι ένας φίλος του 53χρονου, αστυνομικός, τον είχε ρωτήσει «τι κάνεις με αυτή την μικρή;». «Η μητέρα μου δεν είχε καταλάβει κάτι όπως κατάλαβε η θεία μου, γιατί ήξερε ότι ασχολούμαι πολλές ώρες με το κινητό και όταν ερχόντουσαν τα μικρά, έμπαινα σε άλλη σελίδα για να βλέπουν ότι παίζω παιχνίδια και αυτά».

Ως προς τα εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της μητέρας της, η 12χρονη ήταν κατηγορηματική ότι η μητέρα της δεν ήξερε τίποτα. «Στης μητέρας μου την κάρτα έμπαινε μόνο το επίδομα παιδιού και την χρησιμοποιούσε μόνο γι’ αυτό. Μετά άλλαξε αυτό και το επίδομα έμπαινε στο λογαριασμό του πατέρα μου. Ο Ηλίας μου είχε πει την πρώτη φορά να δω πού βάζει την κάρτα η μητέρα μου. Του την έδινα εγώ καμιά φορά και μου την επέστρεφε μετά από κανα-δύο ημέρες».

Ερώτηση: Πόσες φορές την είχες δώσει στον Ηλία;

Απάντηση: Κάπου πέντε.

Ερώτηση: Από πού την είχες πάρει την κάρτα αυτή;

Απάντηση: Την είχε βάλει η μητέρα μου σε ένα πορτοφόλι.

Ερώτηση: Το έπαιρνε μαζί της;

Απάντηση: Όχι.

Ερώτηση: Πού βρισκόταν αυτό το πορτοφόλι;

Απάντηση: Στο τραπέζι, εκεί που είχε τα πράγματα της, τα χαρτιά κι αυτά.

Ερώτηση: Κατάλαβε ποτέ η μαμά σου ότι έλειπε αυτή η κάρτα;

Απάντηση: Όχι, αφού δεν την χρησιμοποιούσε.

Ερώτηση: Ο Ηλίας ήξερα να την χρησιμοποιεί;

Απάντηση: Εγώ του είχα πει το pin. Επειδή όταν έμπαινε το επίδομα του παιδιού, για να δούμε αν μπήκε, πήγαινα και έπαιρνα ένα χυμό για να δούμε αν μπήκαν τα χρήματα.

Ερώτηση: Όταν μου λες έβαζαν χρήματα στην κάρτα, τι ακριβώς έκαναν;

Απάντηση: Μου ζήταγαν να δώσω το IBAN.

Ερώτηση: Και το IBAN πού το ήξερες εσύ;

Απάντηση: Είχε ένα βιβλιαράκι και έλεγε απ’ έξω τράπεζα…. Μου είχε πει ότι εκεί θα υπάρχει το IBAN.

Ερώτηση: Ποιος το είπε αυτό;

Απάντηση: Ο Ηλίας μου το είπε, ότι θα ξεκινούσε από gr και μετά είχε αριθμούς.

Το SMS που «έκαψε» τη μητέρα της 12χρονης

Ενα μήνυμα στο κινητό της από την 12χρονη φαίνεται πως ήταν το στοιχείο που οδήγησε την ανακρίτρια στην προφυλάκιση της μητέρας.

Περίπου στις 20 Αυγούστου η 12χρονη φαίνεται να συνομιλούσε με τον 53χρονο Ηλία Μίχο βραδινές ώρες, όταν άρχισε να την αναζητά ο πατέρας της.

Τότε η ανήλικη του έστειλε μήνυμα: «σε 3 λεπτά είμαι σπίτι» και αμέσως έστειλε μήνυμα στη μητέρα της: «Μου έδωσε 50 ευρώ».

Αυτό ήταν, σύμφωνα με το Mega, το μήνυμα που οδήγησε τη μητέρα της 12χρονης στη φυλακή, με την ίδια να λέει στην απολογία της ότι το μήνυμα αυτό αφορούσε τη μεγαλύτερη αδερφή της 12χρονης η οποία έδωσε χρήματα στην ανήλικη προκειμένου να ταξιδέψει στη Λευκάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη ήταν φορτισμένη, έκλαιγε και βρισκόταν σε σοκ καθόλη τη διάρκεια της απολογίας της, ενώ λίγο νωρίτερα είχα καταθέσει υπέρ της η ενήλικη κόρη και ο ενήλικος γιος της, αλλά και η θεία της 12χρονης από τη Λευκάδα, που ήταν και το πρόσωπο που ανακάλυψε τι συνέβαινε στο κορίτσι.

Η κατηγορούμενη φέρεται να δέχτηκε ερωτήσεις από την ανακρίτρια για τα εμβάσματα που βρέθηκαν από το άνοιγμα του κινητού της 12χρονης. Σε αυτό υπήρχαν τέσσερα στιγμιότυπα οθόνης από τραπεζικά εμβάσματα, τα οποία κατέληγαν στο λογαριασμό της μητέρας. Η πρώτη κατάθεση ήταν 25 ευρώ στις 31 Ιουλίου 2022 και ακολούθησαν άλλη μία κατάθεση των 25 ευρώ και μια των 20 ευρώ προς το λογαριασμό της μητέρας, ενώ υπήρχε μια συναλλαγή μέσω iris (με καταχώρηση τηλεφωνικού αριθμού της 12χρονης) ύψους 40 ευρώ.

Τα εμβάσματα προέρχονται από δύο πρόσωπα εκ των οποίων το ένα δεν έχει ταυτοποιηθεί κ το δεύτερο δεν έχει συλληφθεί αλλά φαίνεται να είναι γνωστά τα στοιχεία του στην Αστυνομία. Ωστόσο, σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης τα ποσά αυτά δεν αφορούν ραντεβού αλλά αποστολή φωτογραφιών και βίντεο σε υποψήφιους πελάτες.

Η μητέρα φέρεται να υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε καταβολή ποσών στον λογαριασμό αυτό καθώς από τον Απρίλιο και μετά δεν τον χρησιμοποιούσε γιατί οι καταβολές επιδομάτων πρόνοιας γίνονταν σε νέο λογαριασμό κατόπιν υπόδειξης του λογιστή. Σημειώνεται, ότι η 12χρονη στην κατάθεση της επιμένει πως η μητέρα δεν έχει καμία σχέση με όσα της συνέβαιναν, αλλά και πως ο 53χρονος Ηλίας Μίχος την οδηγούσε σε ραντεβού σε οίκο ανοχής.

Φωτογραφίες και από άλλα παιδιά ζητούσε ο Μίχος

Αποκαλυπτική ήταν και η αδελφή της γιαγιάς της για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια.

«Να λάμψει η αλήθεια. Εγώ πιστεύω ότι η (…) είναι αθώα, αλλιώς πρώτα η αδελφή μου θα την είχε γδάρει», είπε χαρακτηριστικά. Όπως αποκάλυψε, η 12χρονη μάθαινε πολεμικές τέχνες. «Της έλεγε ο θείος ‘κοίτα μη γίνει τίποτα και δεν το πεις’. ‘Θα τον κάνω μαύρο στο ξύλο’ απαντούσε η μικρή».

Η ίδια αποκαλύπτει πως ο στόχος του 53χρονου μετά την 12χρονη ήταν και τα υπόλοιπα αδέλφια της οικογένειας.

«Τα μεγάλα κορίτσια όταν είχαν πάει στο μαγαζί του, τους είχε μιλήσει χυδαία, δεν ξαναπάτησαν. Έλεγε χυδαία πράγματα ‘τι ωραίο β… που έχεις και τέτοια’. Είναι παλιάνθρωπος και θέλει εκτέλεση».

Η γιαγιά των παιδιών εμμένει στην άποψη πως η 37χρονη μητέρα δεν έχει καμιά εμπλοκή με την δράση του προφυλακισμένου 53χρονου.

Recommended For You

About the Author: efoni