Κλιμάκιο και βουλευτές της ΝΔ στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Τον Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τους βουλευτές Γιώργο Βλάχο και Βασίλη Οικονόμου, την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Βανίτα Σωφρόνη και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Νίκο Μακρή.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Δημαρχείο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, όπου τα στελέχη συνομίλησαν με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για τις κινήσεις του Δήμου αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, την υπογειοποίηση των καλωδίων για την αποφυγή διακοπών ρεύματος σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και την δρομολόγηση ενός application για όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου 24ωρης Εναέριας Επιτήρησης και Αντιπυρικής Προστασίας Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης το οποίο μέσω drone δίνει τη δυνατότητα στο συντονιστικό κέντρο να συμβάλει στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, ή πλημμύρας ή άλλων έκτακτων συνθηκών, όπως με την φωτιά που ξέσπασε τον Ιούνιο.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, το οποίο λειτουργεί από το 1981 και σήμερα φιλοξενεί 30 παιδιά, αλλά και οικογένειες εκτοπισθέντων Ουκρανών, μετά την εισβολή της Ρωσίας. Το παιδικό χωριό SOS παρέχει συνολικά στήριξη σε παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειας από την νηπιακή ηλικία, έως και τις σπουδές τους. Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Παιδικού Χωριού για το έργο τους και την προσφορά τους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Είναι τιμή για μας να βρισκόμαστε εδώ και να αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία το έργο σας».

Κατόπιν, ο Γραμματέας και τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, όπου συνομίλησαν με τα στελέχη της ΕΛΑΣ για τη λειτουργία και τις ανάγκες του τμήματος, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυξάνεται κατά πολύ η προσέλευση τουριστών στο Δήμο.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας όπου ο Παύλος Μαρινάκης συνομίλησε με τον Διοικητή Ανδρέα Πλεμένο, τον Αν. Διοικητή Αιμίλιο Βουγιουκλάκη και στελέχη της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για τις προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την αύξηση στη λειτουργία κλινών. Το Ασκληπιείο δρομολογείται ώστε να γίνει level 1 Νοσοκομείο Τραύματος, γι’ αυτό το λόγο, προχωρά η επάνδρωσή του σε εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και η δημιουργία ελικοδρομίου -προαπαιτούμενα για τη λειτουργία του-.

Τέλος, ο Γραμματέας της ΝΔ συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος και πολίτες, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανθρώπους οι οποίοι καθημερινά εργάζονται για την πρόοδο της περιοχής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας τα στοιχεία που μας παρέθεσαν αποδεικνύουν ότι όσες προσλήψεις υγειονομικών είχαν γίνει από το 2004 έως το 2019, έγιναν μέσα στην τριετία της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε αναλυτικά για τον τρόπο της άμεσης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή στις αρχές του καλοκαιριού. Η συνεργασία Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατάφερε να αντιμετωπίσει επιχειρησιακές παθογένειες στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας. Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι, μετά από χρόνια, στην πολιτική ζωή του τόπου επανήλθαν ουσιαστικά οι έννοιες της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας, ως αποτέλεσμα του μετρήσιμου έργου της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στην επίσκεψη στον Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης συμμετείχαν ακόμη ο Βουλευτής Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών και Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Διονύσης Χατζηδάκης, ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πολιτευτές, συντονιστές, τομεάρχες και άλλα στελέχη της ΝΔ.

Recommended For You

About the Author: efoni