Κικίλιας: Κλείστε τα αυτιά σας στα fake news – Με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή», είπε κατά την έναρξη της ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας αναφορά στις σημερινές δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου, Στέλλας Κυριακίδου, που είπε ότι κάθε 17 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος πεθαίνει στην Ευρώπη από Covid και επεσήμανε τους κινδύνους ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Ο υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη στάση που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες ατομικά και αναφέρθηκε στη στάση που θα ακολουθήσει η Πολιτεία για την προστασία των πολιτών.

«Στη Βόρεια Ελλάδα, γίναμε μάρτυρες μίας τιτάνιας προσπάθειας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων, που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό. Η εντολή από τον πρωθυπουργό, είναι να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να τους στηρίξουμε», σημείωσε.

«Πέραν αυτών που έχουν γίνει από ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, ότι πολυμελής ομάδα από τα νοσοκομεία Υγεία, Μητέρα, Μετροπόλιταν μεταβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα, για να στηρίξουν εθελοντικά την προσπάθεια των γιατρών», είπε ο υπουργός, αναφέροντας αναλυτικά τα ονόματα όλων των γιατρών που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

«Με διάταξη που θα καταθέσω αύριο στη Βουλή, όλοι οι συνάδελφοι θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για τις μέρες και εβδομάδες που θα βρίσκονται εκεί», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις εξελίξεις με το εμβόλιο, λέγοντας συγκεκριμένα, πως με το που θα εγκριθούν, θα παραδοθούν και μόλις παραδοθούν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

«Θα έχουμε εμβόλια που θα επαρκούν για όλους και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επιστρέψουμε σε μία μερική κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, καλώντας άπαντες να μην πιστεύουν στα fake news όσων έχουν σκοπό να δηλητηριάσουν την προσπάθεια που γίνεται. «Να πάμε όλοι μαζί σε αυτή τη μάχη. Όλοι οι φορείς θα ενημερώσουν επιστημονικά για την πορεία του εμβολίου, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», κατέληξε.

Recommended For You

About the Author: efoni