Κικίλιας: Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ – Όποιος έχει ραντεβού για εμβόλιο να πάει

«Εμείς ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΦ», τόνισε το πρωί της Τρίτης (16/03) ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, αναφορικά με το μπαράζ των αναστολών χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca στην Ευρώπη.

«Υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό στη χώρα μας, το οποίο έλεγξε ο ΕΟΦ και αποδείχτηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca», τόνισε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε δε, ότι όποιος έχει προγραμματισμένο ραντεβού σήμερα για εμβολιασμό να πάει κανονικά να κάνει το εμβόλιο, «θα πρέπει να είμαστε νηφάλιοι και ψύχραιμοι».

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι υπεύθυνος για τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς και αυτόν ακολουθούμε πιστά από την αρχή. Μέχρι να πει ο Οργανισμός κάτι διαφορετικό, συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε κανονικά», ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η κυβέρνηση μελετά καθημερινά τα στοιχεία και «επεξεργάζεται σχέδια και πλάνα που υπάρχουν στα συρτάρια».

Τόνισε δε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της μάχης με την πανδημία, ωστόσο έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τις εικόνες που καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα με τις πορείες και χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά κάποιων αρχόντων της αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Ο υπουργός Υγείας δεν θέλησε να δώσει κάποια ημερομηνία σχετικά με το άνοιγμα της χώρας, ανέφερε όμως ότι το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο από ό,τι το περυσινό.

Recommended For You

About the Author: efoni