Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πόσο στοίχισε το δείπνο που παρέθεσε η οικογένειά του στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»

To μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με τον ενταφιασμό του δίπλα στους τάφους των γονιών του στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο στι ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια που παραβρέθηκαν υψηλοί προσκεκλημένοι, βασιλείς, διάδοχοι θρόνων και πρίγκιπες, φιλικά πρόσωπα, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Πρωινό» αλλά και της εκπομπής «Super Κατερίνα», το δείπνο ξεκίνησε με μια ψαρόσουπα, με κακκαβιά, και γενικότερα το γεύμα ήταν βασισμένο σε ελληνικές γεύσεις και περιελάμβανε κυρίως θαλασσινά: λευκή σφυρίδα, σολομό, καλαμαράκια και γαρίδες. Επιπλέον στο τραπέζι υπήρχαν νηστίσιμος μουσακάς, σπανακόπιτα, 4 σαλάτες και ντολμαδάκια.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, στο τραπέζι υπήρχαν ροτόντες των οκτώ ατόμων και κάποιες λίγο μεγαλύτερες, με λιτό στολισμό και λευκά λουλούδια.

 

Ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε ότι το δείπνο στοίχησε 40.000 ευρώ, περίπου 200 ευρώ το άτομο.

Πρώτοι στο δείπνο έφτασαν η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφίας και ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος που χαιρέτισαν τον κόσμο. Λίγο αργότερα έφτασε η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας. Ένα τέταρτο μετά έφτασε η σύζυγος του τέως βασιλιά με τα πέντε παιδιά τους και τα εννέα εγγόνια.

Έφυγαν οι τελευταίοι «γαλαζοαίματοι» από την Αθήνα

Αναχώρησαν από την Ελλάδα τα μέλη βασιλικών οικογενειών τα οποία βρέθηκαν στη χώρα μας για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου που έλαβε χώρα χθες, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Οι «γαλαζοαίματοι» που είχαν έρθει στη χώρα μας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφυγαν το πρωί της Τρίτης από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του OPEN, συνολικά, τα μέλη βασιλικών οικογενειών που ήταν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και αναχώρησαν σήμερα είναι:

  • Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος,
  • ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄,
  • ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και
  • ο διάδοχος της Νορβηγίας, πρίγκιπας Χάακον.

Χθες, είχαν αναχωρήσει:

  • ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγο του, Λετίθια,
  • η βασιλική πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας,
  • ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος – Αλέξανδρος, με τη βασίλισσα Μάξιμα, και
  • ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Recommended For You

About the Author: efoni