Κερατέα: Μια προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Κερατέα: Σε μια προσαγωγή προχώρησαν οι Αρχές αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες (09.09.2020) στην Κερατέα και επεκτάθηκε έως την Ανάβυσσο.

Η προσαγωγή για τη φωτιά στην Κερατέα έγινε ύστερα από καταγγελίες κατοίκων πως χθες λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά είχαν δει έναν άνδρα με συγκεκριμένο αυτοκίνητο να κινείται περίεργα στην περιοχή.

Το αν ο άνδρας που έχει προσαχθεί έχει σχέση με τη φωτιά ή όχι ερευνάται τόσο από την ασφάλεια όσο και από την ειδική υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή εκκενώθηκε το οικοτροφείο «Αργώ», οικισμοί και το γηροκομείο της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως στην Παλαιά Φώκαια.

Οι οικότροφοι του «Αργώ» φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi. Οι 90 κάτοικοι των οικισμών που εκκενώθηκαν πέρασαν το βράδυ τους στο ξενοδοχείο Alexander Beach Hotel και οι τρόφιμοι του γηροκομείου διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο Saron στο Λαύριο.

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης έχει ξεκινήσει η αποτίμηση των ζημιών που άφησε πίσω της η φωτιά. Ο αριθμός των σπιτιών που έχουν καεί είναι μικρός και οι κάτοικοι που διανυκτέρευσαν μακριά από τις οικίες τους επέστρεψαν το πρωί, ωστόσο έχουν καεί δασικές περιοχές της Φέριζας και του Βαλμά.

Recommended For You

About the Author: efoni