Κεραμέως για σχολεία : Δυσκολίες στο άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου

Την ξεκάθαρη προτεραιότητα της κυβέρνησης για την δια ζώσης λειτουργία γυμνασίων και λυκείων επιβεβαίωσε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (15/1) στον ΣΚΑΪ. Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι το θέμα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με τους ειδικούς.

«Για τη Γ΄ λυκείου έχουμε μία ιδιαίτερη μέριμνα, έχουμε προχωρήσει και σε περικοπή της ύλης» δήλωσε η κ. Κεραμέως, σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου.

«Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως είναι διαφορετικό με αυτό της δια ζώσης, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε πάνω από ένα σχολείο» τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων τη Δευτέρα φαίνεται πως έχει αποκλειστεί, με την επόμενη «ανοιχτή» ημερομηνία είναι η 25 Ιανουαρίου. Η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας θα εξετάσει το επόμενο διάστημα όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία και εάν δεν υπάρχει επιβάρυνση στο ιικό φορτίο, τότε θα δώσει το «πράσινο φως» για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, όπως η ελεγχόμενη είσοδος.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που πάει να αντιμετωπίσει παθογένειες δεκαετιών. Αυτοί που αντιδρούν θέλουν τη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια; Δεν είναι γενικευμένη η κατάσταση όμως το πρόβλημα υπάρχει. Το σ/ν έρχεται να βάλει την ελεγχόμενη είσοδο που συμβαίνει σε πολλά πανεπιστήμια διεθνώς. Κάποιοι θέλουν να μείνουν στο χθες» υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας.

Αναφορικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής για την εισαγωγή στα ΑΕΙ που θα ισχύσει από φέτος, η υπουργός ανέφερε ότι τα ίδια τα ιδρύματα θα αποφασίζουν για τη βάση εισαγωγής. «Δίνουμε εξουσίες στα ΑΕΙ για να έχουν καθοριστικό ρόλο στην εισαγωγή των φοιτητών» τόνισε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν για την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης να εισάγονται φοιτητές με βαθμούς 3 και 4.

Πηγή: skai.gr

Recommended For You

About the Author: efoni