ΚΕΔΕ: Συνεδριάζει το ΔΣ την Τετάρτη (19/5) – Οι θέσεις της Ένωσης για σημαντικά νομοσχέδια

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει την Τετάρτη (19/5, 10π.μ.) το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με τη συμμετοχή και των Προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ).

Στο ΔΣ θα συζητηθούν και θα διατυπωθούν οι θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για σημαντικά νομοσχέδια: « Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας στον δημόσιο τομέα» του Υπ. Εσωτερικών, το σχέδιο νόμου «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς-Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο: «Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις», καθώς και οι θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις διαδικασίες κύρωσης και ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Οι Επιτροπές της ΚΕΔΕ έχουν επεξεργαστεί τις θέσεις των Δήμων και οι θέσεις θα διατυπωθούν για να κοινοποιηθούν προς τα αρμόδια υπουργεία και τον δημόσιο διάλογο πριν την τελική διαμόρφωση των νομοσχεδίων.

Παράλληλα θα συζητηθεί και η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας της ΚΕΔΕ με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση ακινήτων που ανήκουν στην ΕΤΑΔ για τα οποία είτε υφίσταται είτε μελλοντικά θα τίθεται αίτημα κάποιου Δήμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ και το κανάλι της Ένωσης στο youtube.

Recommended For You

About the Author: efoni