Καύσωνας Κλέων: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα «χτυπήσει» 44 βαθμούς

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα τις επόμενες ημέρες, με τα προγνωστικά στοιχεία να αναφέρουν πως ο καύσωνας «Κλέων» θα κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) στην Αθήνα, 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα και 1 (πολύ υψηλές θερμοκρασίες) στην Πάτρα.

Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται την Παρασκευή και το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στη Λάρισα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 44°C την Παρασκευή και 43°C το Σάββατο, στο Άργος και την Σπάρτη τους 44°C την Παρασκευή και 43°C το Σάββατο, ενώ στη Λαμία η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 43°C.

Στις Μοίρες Κρήτης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 43°C το Σάββατο και την Κυριακή και στο Αγρίνιο τους 43°C την Παρασκευή και 44°C το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή έως την Τρίτη θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες στην πόλη, οι οποίες θα κυμαίνονται από 40°C έως 42°C.

 

Μιλώντας στο MEGA ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας Γιώργος Παπαβασιλείου τόνισε πως οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες θα προκαλέσουν προβλήματα και συσσώρευση κόπωσης.

Σημαντικό για τη δυσφορία που μπορεί να προκληθεί είναι και το γεγονός ότι τις επόμενες μέρες, τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία δε θα υποχωρεί σημαντικά ιδίως στα αστικά κέντρα, και αυτό σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας, θα κάνει την κατάσταση δυσκολότερη.

Παράλληλα, αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες εξαιτίας της σταδιακής επικράτησης πολύ θερμών και ξηρών συνθηκών

Recommended For You

About the Author: efoni