Καστανίδης: Οι πολίτες με εξέλεξαν πρώτο αλλά ο Ανδρουλάκης επέλεξε τον αποκλεισμό μου

Σε δήλωση προχώρησε ο Χάρης Καστανίδης, μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης, θέτοντας εκτός βουλής τον Χάρη Καστανίδη.

Σε αυτήν  ο κ. Καστανίδης, εκφράζει  την πικρία του λέγοντας πως ο κ. Ανδρουλάκης, επέλεξε τον αποκλεισμό του, παρότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τον εξέλεξαν πρώτο.

«Αν η απόφαση του κ. Ανδρουλάκη στηριζόταν στην επιθυμία του να ανανεώσει την κοινοβουλευτική ομάδα, είχε μιαν έντιμη επιλογή απέναντι σε εκλεγμένο βουλευτή του κόμματός του, με μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή: να με καλέσει πριν από τις εκλογές του Μαΐου και να μου ζητήσει να μην συμμετάσχω στα ψηφοδέλτια, εφόσον η πρόθεσή του ήταν η ανανέωση. Δεν έπραξε αυτό. Επέλεξε τον αποκλεισμό μου, αφού, προηγουμένως, οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ, μόνος πια απομένων εκλεγμένος βουλευτής από το μεγάλο και ιστορικό ΠΑΣΟΚ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.

Ολόκληρη η δήλωση του Χάρη Καστανίδη:

Δεν θα μετέχω στη νέα σύνθεση της Βουλής, όχι γιατί το αποφάσισαν οι πολίτες οι οποίοι με εξέλεξαν και πάλι πρώτο, αλλά γιατί το αποφάσισε ο κ. Ανδρουλάκης, κρατώντας την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί αποκλειστικό του δικαίωμα, δικαίωμα που ανήκει σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ωστόσο, και η άσκηση αρχηγικού δικαιώματος πρέπει να υπηρετεί κανόνες, αξίες και αρχές.

Αν η απόφαση του κ. Ανδρουλάκη στηριζόταν στην επιθυμία του να ανανεώσει την κοινοβουλευτική ομάδα, είχε μιαν έντιμη επιλογή απέναντι σε εκλεγμένο βουλευτή του κόμματός του, με μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή: να με καλέσει πριν από τις εκλογές του Μαΐου και να μου ζητήσει να μην συμμετάσχω στα ψηφοδέλτια, εφόσον η πρόθεσή του ήταν η ανανέωση.

Δεν έπραξε αυτό. Επέλεξε τον αποκλεισμό μου, αφού, προηγουμένως, οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ, μόνος πια απομένων εκλεγμένος βουλευτής από το μεγάλο και ιστορικό ΠΑΣΟΚ.

Την ανανέωση είτε επιλέγεις να την επιβάλεις ως αρχηγός έγκαιρα με απόφασή σου είτε, αλλιώς, σέβεσαι και τιμάς την επιλογή των ψηφοφόρων, χωρίς διαβουλεύσεις άγνωστων παρασκηνίων.

Για τους παραπάνω λόγους, υποθέτω ότι το κριτήριο του κ. Ανδρουλάκη ήταν άλλο και όχι η ανανέωση.

Προφανώς, θεώρησε ότι είμαι πολύ λιγότερο επαρκής και κατάλληλος μορφωτικά, πολιτικά και κατά την εμπειρία, συγκριτικά με άλλους εκλεκτούς του. Άποψη την οποία φαίνεται ότι είχε και όταν ζητούσε εναγωνίως να αναλάβω την ευθύνη για τη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων στη Βουλή, χωρίς τότε να σκέφτεται ότι πρέπει να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους.

Οι διαβεβαιώσεις του ιδίου και των συνεργατών του προς πολίτες, δημοσιογράφους και νυν βουλευτές ότι «η έδρα θα επιστραφεί στον Καστανίδη» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προσβάλει όλους τους Θεσσαλονικείς, που μένουν χωρίς εκπροσώπηση από τον άνθρωπο στον οποίο έδωσαν τη σχετική εντολή.

Δεν μου απομένει, παρά να εκφράσω την παντοτινή ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και στον Ελληνικό Λαό. Στους μόνους που οφείλω.

Τους διαβεβαιώνω ότι στους αγώνες που έρχονται για μια καλύτερη Ελλάδα, για τους ανθρώπους και τις ελπίδες τους, για μια νικηφόρα παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού θα είμαι παρών.

Γιατί επέλεξε την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης ο Ανδρουλάκης

Το σκεπτικό της απόφασης του να επιλέξει την Α’ Θεσσαλονίκης, επιλέγοντας να μείνει εκτός ο Χάρης Καστανίδης, εξηγούν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Όπως επισημαίνουν,   στο Ηράκλειο και οι δυο βουλευτές που εκλέγονται πήραν μεγάλο αριθμό σταυρών. Άλλωστε, η περίπτωση της Κρήτης σημειολογικά σηματοδοτεί την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνοντας στις τρεις περιφέρειες τη δεύτερη θέση. Συνεπώς μεταξύ των δύο επιλογών που απεμεναν, προκρίθηκε το κριτήριο να δοθεί η ευκαιρία σε ένα νέο στέλεχος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να οργανωθεί και το γραφείο του Προέδρου στη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο γραφείο θα στελεχωθεί πλήρως για την εκπροσώπηση της πόλης, οι δράσεις του και η παρουσία θα είναι συχνές, διότι, αποδίδεται μεγάλη βαρύτητα στην κεντρική Μακεδονία γενικότερα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευχαρίστησε τον Χάρη Καστανίδη αλλά και τους υπόλοιπους υποψηφίους της περιφέρειας, για τον αγώνα που έδωσαν και τη συμβολή τους στην ενίσχυση της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Recommended For You

About the Author: efoni