Καραμανλής: Συζητήσεις για επέκταση του μετρό στο παραλιακό μέτωπο

Περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τόνισε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε ότι σε δυο χρόνια ο στόλος των λεωφορείων έχει αυξηθεί κατά 55%.

 

Δήλωσε επίσης ότι η Αττικό Μετρό μελετά νέα έργα, η γραμμή 4 προχωρά, ενώ υπάρχουν προμελέτες, συζητήσεις και επαφές με όμορους Δήμους για την επέκταση του μετρό στο παραλιακό μέτωπο.

Αναφερόμενος στα έργα που πρέπει να γίνουν για να αποσυμφορηθεί η Αθηνά και να μην είναι προβληματική η κυκλοφορία σε 5 με 10 χρόνια, τόνισε ότι σχεδιάζεται η επέκταση της λεωφόρου Κύμης που δημοπρατείται της επόμενες μέρες και θα ανακουφίσει όσους κινούνται στην Αττική Οδό.

Επιπλέον, μελετάται το σχέδιο της κατασκευής της σήραγγας της Ηλουπόλεως που θα καταλήγει πριν την λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι με τον πράσινο δακτύλιο έχει βελτιωθεί αισθητά η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας.

Για την κυκλοφορία στον Κηφισό δήλωσε ότι αν και η συντήρηση και η κυκλοφορία ανήκει στην περιφέρεια το υπουργείο Υποδομών έχει καλέσει όλους τους αρμοδίους φορείς να κάτσουν στο τραπέζι για να βρεθούν λύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι πρέπει να ενισχυθεί από την περιφέρεια το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας.

Πηγή: skai.gr

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni