«Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο», επιχειρησιακό σχέδιο και απολογισμός από τον Δήμο Λαυρεωτικής

Ο Δήμος Λαυρεωτικής παρουσίασε το επιχειρησιακό του σχέδιο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς το Σάββατο 2/4/2022 στην Κερατέα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης (οι οποίοι παρουσίασαν αντίστοιχα τις θέσεις του Δήμου, του Υπουργείου και της Περιφέρειας για τα αδέσποτα), ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής κ. Νίκος Πέππας, ο εφοπλιστής και αθόρυβος μέγας ευεργέτης Αθανάσιος Μαρτίνος, ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Λεβαντής, αντιδήμαρχοι του δήμου μας και όμορων δήμων, το Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας «ΠΡΟΚΡΙΣ» καθώς και φιλοζωικά σωματεία όμορων δήμων.

Ο Αθανάσιος Μακροδημήτρης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής και υπεύθυνος της επιτροπής για τα αδέσποτα, παρουσίασε τον απολογισμό για τα αποτελέσματα του 2021 και το επεξεργασμένο και κοστολογημένο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου για το 2022.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Για τον Δήμο Λαυρεωτικής ο τομέας προστασίας του περιβάλλοντος συμπεριλαμβάνει αυτονόητα τη μέριμνα, τη φροντίδα και την ευαισθησία γύρω από τα ζώα, κυρίως τα αδέσποτα ζώα…
Η Πολιτεία και οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού έχουμε κάτι παραπάνω από θεσμική υποχρέωση να σχεδιάζουμε με σοβαρότητα και να υλοποιούμε με συνέπεια ολοκληρωμένες πολιτικές διαχείρισης των αδέσποτων. Έχουμε ηθικό χρέος, καθώς όπως είπε και ο Γκάντι “το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα”!».

Recommended For You

About the Author: efoni