Καλάθι του Αϊ Βασίλη: Πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα το «καλάθι του Αϊ Βασίλη». Θα παραμείνει έως τις 10 Ιανουαρίου.

Θα περιλαμβάνει παιδικά παιχνίδια σε προσιτές τιμές, ενώ η λίστα τους θα αποστέλλεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και θα ελέγχεται για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό Κτηματολόγιο και η οποία ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Το καλάθι θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, τα οποία θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Θα ελέγχεται για αθέμιτη κερδοφορία η λίστα με τα παιχνίδια

«Συγκεκριμένα, όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εξειδικεύονται στη πώληση παιχνιδιών, υποχρεώνονται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με παιχνίδια τα οποία θα παρέχουν σε προσιτές τιμές. Η λίστα αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστο ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία που εμπορεύεται το κατάστημα.

 

Για τα προϊόντα που θα ενταχθούν στο καλάθι, θα εφαρμόζεται ο νόμος για την αθέμιτη κερδοφορία και θα ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους αυτών των προϊόντων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι προαιρετικά, και αν το θέλουν, μπορούν και επιχειρήσεις με κάτω από ένα εκατομμύριο μεικτό τζίρο να διαθέτουν «καλάθι του Αϊ Βασίλη», αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Recommended For You

About the Author: efoni