Κακοκαιρία Daniel – Διεθνή ΜΜΕ: Βιβλικές βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες δεν έχουν προηγούμενο μετά τον ακραίο καύσωνα

Τον γύρο του κόσμου εξακολουθεί να κάνει η πρωτοφανών διαστάσεων κακοκαιρία που έχει πλήξει τη χώρα. Στις «βιβλικές βροχοπτώσεις» που έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές αναφέρονται τα διεθνή ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι οι «πλημμύρες δεν έχουν προηγούμενο».

Σημειώνεται δε ότι οι μετεωρολόγοι φοβούνται για τη Μεσόγειο ένα φαινόμενο με συνέπειες αντίστοιχες με εκείνες ενός τυφώνα.

«Εικόνες καταστροφής από περιοχές της Ελλάδας, όπου έπεσαν 75 εκατοστά βροχής, σχεδόν ένα μέτρο. Εκεί κάποιες από τις περιοχές έχουν πληγεί σφοδρά, όπου η βροχή απλά δεν θέλει να σταματήσει», λέει ο Τσάντ Μάιερς, Μετεωρολόγος του CNN.

«Οι μετεωρολόγοι φοβούνται για τη Μεσόγειο πως θα ισχυροποιηθεί, από τις άνευ προηγουμένου υψηλές θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας, ένα φαινόμενο με συνέπειες αντίστοιχες με εκείνες ενός τυφώνα», επισημαίνεται δε στο αμερικανικό δίκτυο.

Από την άλλη, τα περισσότερα βρετανικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από την Ελλάδα. Το SkyNews προβάλει εκτενή ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ στην ιστοσελίδα του κάνει λόγο για «βιβλικές βροχοπτώσεις».

«Αυτές οι πλημμύρες δεν έχουν προηγούμενο και προκαλούν χάος σε μία χώρα που πριν λίγο είχε πληγεί από πυρκαγιές. Η βροχή είναι αδιάκοπη, με πολλές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα σταματήσει σύντομα», αναφέρει ο Άλεξ Ρόσι, δημοσιογράφος του SkyNews.

«Ελληνικά χωριά κάνουν έκκληση για βοήθεια» αναφέρει το SPIEGEL, ενώ στο ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχουν γίνει χιλιάδες επιχειρήσεις από τους πυροσβέστες, υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και κατεστραμμένα σπίτια. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική, προσθέτει. Εικόνες από τις πλημμύρες δείχνουν και τα γερμανικά κανάλια.

Και στην Ισπανία, που αντιμετώπισε μεγάλες καταστροφές τις προηγούμενες μέρες, προβάλλονται εικόνες από την Ελλάδα, με αναφορές στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα. «Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες που η Ελλάδα αντιμετώπισε ακραίο καύσωνα και πυρκαγιές, τώρα έχει πλημμύρες που ποτέ δεν έχει αντιμετωπίσει η χώρα».

Εκτενή ρεπορτάζ με συνεντεύξεις από τους κατοίκους και ανταποκρίσεις μεταδίδουν η γαλλική και η βελγική τηλεόραση.

Τα ιταλικά μέσα αναφέρονται στο φαινόμενο του μεσογειακού κυκλώνα, με το άρθρο της Repubblica να προειδοποιεί ότι μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην γειτονική χώρα τις επόμενες ημέρες.

Recommended For You

About the Author: efoni