Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ώρα θα ανοίξουν αύριο Τρίτη οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα

Στις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και αύριο Τρίτη ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι εργαζόμενοι λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς νέο «κύμα» χιονιά αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας μας από το βράδυ της Δευτέρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Μάλιστα αναφέρεται ότι δεν ισχύει η τηλεργασία για εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου «ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ», σας γνωρίζουμε ότι ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής και για τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους. Η ώρα προσέλευσης καθορίζεται στις 10 π.μ., ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας.

 

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται εκ νέου ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα προγενέστερο της έκτακτης έναρξης λειτουργίας της Υπηρεσίας αύριο, 7/2/2023, στις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ».

Τι ισχύει με τα καταστήματα

Λόγω της κακοκαιρίας τα εμπορικά καταστήματα στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, αναμένεται να ανοίξουν στις 11:00.

Recommended For You

About the Author: efoni