Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποια σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστά σήμερα 15/10

Η Ελλάδα δοκιμάστηκε από την κακοκαιρία «Μπάλλος» και δεκάδες σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστά ως προληπτικό μέτρο.

Αναφορικά με τα σχολεία, κλειστά θα παραμείνουν για όλες τις βαθμίδες:

· Αττική (όπως και οι Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας, ΕΠΑΣ, του ΟΑΕΔ)

· Χαλκιδική

· Εύβοια

· Κέρκυρα

· Σάμο

· Ικαρία

· Ζάκυνθο

· Κεφαλονιά

· Ιθάκη

· στο Δήμο Μεσολογγίου

· σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

· σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κορίνθου (Δήμοι Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων)

· στο Δήμο Ανατολικής Μάνης

· στο Δήμο Μονεμβασίας

· στο Δήμο Ευρώτα.

Παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ

Ταυτόχρονα, κλειστοί θα παραμείνουν, σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, σήμερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, λόγω της κακοκαιρίας, όπως και οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Μεσολογγίου.

Μέσα Μεταφοράς

Για σήμερα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κανονικά θα λειτουργήσουν οι γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, ενώ κανένα πρόβλημα δεν παρατηρείται και στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ.

Λόγω της κακοκαιρίας, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης τα δρομολόγια του ηλεκτρικού διεξάγονταν μεταξύ των σταθμών Κηφισιά – Ομόνοια και Ταύρος – Πειραιάς.

Στο αμαξοστάσιο ως τις 8:00 το πρωί της Παρασκευής (15.10.2021) θα παραμείνουν οι συρμοί του τραμ εξαιτίας της κακοκαιρίας που προκάλεσε πολλά πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική. Η λειτουργία του τραμ θα επανεξεταστεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Δημόσιες Υπηρεσίες

Παράλληλα, κλειστές παραμένουν σήμερα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανοιχτές, επίσης, θα παραμείνουν σήμερα όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Αντίθετα, αναστέλλονται για τη σημερινή ημέρα οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Αττικής, με εξαίρεση τις υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Recommended For You

About the Author: efoni