Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής σε περιοχές της Αττικής το τελευταίο διήμερο

Επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάλλος», φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική, τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καθώς και τα περιγράμματα των περιοχών που κάηκαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

 

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του εικοσιτετράωρου της Πέμπτης 14/10 έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10 καταγράφηκε στα Πατήσια (181 χιλιοστά) και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά).

Σύμφωνα με το Meteo.gr, οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού, με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά.

kakokairia-mpallos-pano-apo-170-chiliosta-vrochis-se-perioches-tis-attikis-to-teleytaio-diimero0
Πηγή: meteo.gr

Έβρεξε σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελλόριζο

Βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση ήταν αυτός του ακριτικού Καστελλόριζου.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το απόγευμα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου.

kakokairia-mpallos-pano-apo-170-chiliosta-vrochis-se-perioches-tis-attikis-to-teleytaio-diimero2
Πηγή: meteo.gr

Όπως φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ο μεγαλύτερος όγκου νερού την Παρασκευή έπεσε στην Αμαλιάδα (121 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Θάσος (78 χιλιοστά) και ο Πύργος (77 χιλιοστά).

kakokairia-mpallos-pano-apo-170-chiliosta-vrochis-se-perioches-tis-attikis-to-teleytaio-diimero4
Πηγή: meteo.gr

Με πληροφορίες από meteo.gr

Recommended For You

About the Author: efoni