Κακοκαιρία «Μήδεια»: Αυτήν την ημέρα θα χιονίσει στην Αττική

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κλέαρχος Μανουσάκης η Αττική θα ντυθεί στα λευκά, καθώς θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, όπως το Σύνταγμα και το Φάληρο.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από την συχνότητα του Open τονίζει πως η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει από σήμερα την Ελλάδα, ενώ φέρνει πολικές αέριες μάζες, που θα δώσουν ακραία φαινόμενα, όπως ισχυρές βροχές, καταιγίδες και βροχές.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει «από από την Βόρεια και Βορειοδυτική Ελλάδα και σε περιοχές, όπως η Φλώρινα, η Κοζάνη. Εκεί έχει αρχίσει αυτή η πολική αέρια μάζα που κάνει την εμφάνιση της».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της «Μήδειας», τα οποία θα πλήξουν πολλές περιοχές της Ελλάδας.

«Χαρακτηριστικό θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ίσως δούμε -15 με -18 βαθμούς Κελσίου προς την Ήπειρο, την Κεντρική Μακεδονία, την Κοζάνη, τα Γρεβενά, την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα, εκεί περιμένουμε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι «το βαρομετρικό χαμηλό μετατοπίζεται από την Ιταλία προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκύψουν βροχές, καταιγίδες και χιόνια. Από την πολική αέρια μάζα, θα έρθουν έντονα φαινόμενα, ενώ θα πέσει η θερμοκρασία. Χιονοπτώσεις δεν θα έχουμε μόνο στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά, σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές».

«Εκτιμούμε ότι από σήμερα το μεσημέρι θα χιονίσει αρκετά από το ύψος της Λαμίας και υψηλότερα. Όσο περνάνε οι ώρες θα χιονίσει και νοτιότερα», τόνισε στη συνέχεια.

Επιπλέον, προειδοποίησε πως την Κυριακή θα χιονίσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας κι ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές.

«Η Κυριακή θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για αρκετές περιοχές της χώρας και θα χιονίσει πυκνά στη Θεσσαλονίκη. Καταιγίδες θα είναι πάνω από θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, γιατί έχουμε σύγκρουση αέριων μαζών», επισήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ακόμη, σχετικά με την χιονόπτωση που θα σημειωθεί στην Αττική, διευκρίνισε πως «την Δευτέρα βλέπουμε χιόνι και στην Αττική. Πολύ δυνατοί οι άνεμοι, ενώ θα χιονίσει και σε νησιά. Επίσης, την ίδια ημέρα, ανοίγει μεν ο καιρός στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά θα έχουμε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Την Δευτέρα θα χιονίσει πυκνά σε όλη την Αττική, ενώ χιόνια θα έχουμε και στο Σύνταγμα, αλλά και στο Φάληρο. Θα είναι δύσκολη ημέρα για την Αττική».

Recommended For You

About the Author: efoni