Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα κινηθεί το μέτωπο ώρα με την ώρα σήμερα

«Το θετικό είναι ότι πηγαίνουμε για ομαλοποίηση του καιρού σήμερα» μετά το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας Ελπίδα εκτίμησε το πρωί της Τρίτης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης καθώς, όπως εξήγησε, τα χιονοσύννεφα απομακρύνονται προς την ανατολική Πελοπόννησο.

Αυτό φυσικά, όπως τόνισε, δεν σημαίνει ότι και σήμερα Τρίτη δεν είναι μια δύσκολη ημέρα παρά του ότι από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε και περιόδους με ηλιοφάνεια ακόμα και στην Αττική.

«Δεν φαίνεται αυτό, όμως, να λιώνει επαρκή ποσότητα χιονιού. Μπορεί το μεσημέρι να δούμε μέχρι 5 και 6 βαθμούς Κελσίου αλλά στο έδαφος η θερμοκρασία είναι διαφορετική» εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως είπε το κύμα κακοκαιρίας σήμερα θα εκτείνεται από ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια γιατί το βαρομετρικό χαμηλό έχει περάσει στο Αιγαίο και κινείται προς το Καστελόριζο.

Κατά τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ώρα με την ώρα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν προς τα πιο νότια τμήματα της Εύβοιας αλλά η Κρήτη θα παραμείνει σε κλοιό κακοκαιρίας μέχρι αύριο, Τετάρτη, το μεσημέρι.

Ειδικά για σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ζήτησε «υπομονή μέχρι και το μεσημέρι όπου οι χιονοπτώσεις θα επιμείνουν με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια της Αττικής, την κεντρική και νότια Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, την ανατολική Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη. Στη συνέχεια θα υπάρξει εξασθένιση των χιονοπτώσεων και περιορισμός αυτών προς Κρήτη και νότια Εύβοια. Στην Κρήτη συγκεκριμένα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και αύριο απόγευμα για να μιλήσουμε για μια πιο ουσιαστική βελτίωση».

Όπως φαίνεται στους χάρτες που παρουσίασε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μέχρι τις 12 το μεσημέρι τα φαινόμενα θα παραμένουν αν και μικρότερα σε ένταση στην περιοχή της Αττικής και της Εύβοιας αλλά στις 2 το μεσημέρι θα μετακινηθούν στα πιο ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της Αττικής, στα νότια της Εύβοιας και τις κεντρικές και δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη.

Recommended For You

About the Author: efoni