Κακοκαιρία Ελπίδα: Πότε ξεκινά η επέλαση του χιονιά

Για πολική αέρια μάζα που ξεκίνησε από τη βόρεια Ευρώπη και η οποία θα προκαλέσει την κακοκαιρία Ελπίδα με κύριο χαρακτηριστικό το πολύ κρύο και τις έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και στα νησιά του Αιγαίου έκανε λόγο το πρωί της Πέμπτης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κακοκαιρία Ελπίδα θα γίνει αισθητή από αύριο, Παρασκευή, το βράδυ καθώς θα κινείται από το μεσημέρι και μετά με κατεύθυνση από βορρά προς νότο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας Ελπίδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καθώς «εκεί που θα ξαστερώσει μέσα στην Κυριακή θα δούμε έως και -18 βαθμούς Κελσίου».

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι θα είναι αρκετές και έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να κατεβαίνουν ακόμα και σε πεδινές περιοχές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο.

Όπως τόνισε, μάλιστα, από την Κυριακή και μετά το κύμα κακοκαιρίας θα αφορά περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο και γι’ αυτό «πολλά νησιά θα ντυθούν στα λευκά» ενώ μεγάλος όγκος χιονοπτώσεων αναμένεται και στα ανατολικά τμήματα της Αττικής.

 

Recommended For You

About the Author: efoni