Καιρός: Τάση για ψυχρή εισβολή, λέει η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψει κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών από την ανατολική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια μέχρι περίπου και τις 24 Δεκεμβρίου. Αν συμβεί αυτό όπως υπογραμμίζει, μέχρι και τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ κρύο στη χώρα μας το οποίο ίσως συνοδευτεί και από χιονοπτώσεις.

Τις επόμενες ημέρες, σύννεφα από βορρά προς νότο θα φέρνουν μπόρες ή χιόνια. Από το Σάββατο μάλιστα, ίσως επιδεινωθεί ο καιρός στα ανατολικά και τα νότια ενώ ο βοριάς θα παραμείνει ενισχυμένος.

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης (14/12), στα βόρεια τμήματα της Θράκης θα σημειωθούν τα περισσότερα φαινόμενα με βροχές στα πεδινά ή χιονόνερο και κάποιες χιονοπτώσεις στην ορεινή Ροδόπη και τα βόρεια τμήματα του Έβρου πάνω από τα 600 μέτρα. Στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά ενώ τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης και την Χαλκιδική.

Παράλληλα, στη δυτική Ελλάδα η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Στα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας και κυρίως στα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα της Μαγνησίας, τις Σποράδες και τα κεντροβόρεια τμήματα της Εύβοιας ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος με βροχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 800 μέτρα. Σε ολόκληρο το Αιγαίο, θα υπάρχουν εναλλαγές του καιρού με ηλιοφάνεια και μπόρες.

Τις απογευματινές ώρες, σχεδόν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι καλός με εξαίρεση κάποια σύννεφα στα βορειοανατολικά. Στην περιοχή του Έβρου θα σταματήσουν οι βροχές ενώ κάποια φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Θράκη. Τέλος στην ανατολική – νοτιοανατολική Θεσσαλία και τη Μαγνησία, την Εύβοια, την Αττική καθώς και τη Βοιωτία οι βροχές θα δυναμώνουν. Στο Αιγαίο ο καιρός θα παραμείνει άστατος.

 

Η Αττική, θα έχει από το πρωί συννεφιά και μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές οι οποίες θα εντοπίζονται στις περισσότερες περιοχές του νομού εκτός από τα πολύ δυτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα κοντά στα 300-400 μέτρα. Στα νοτιότερα τμήματα του νομού και στην Χαλκιδική η συννεφιά θα δίνει βροχές χαμηλά, χιονόνερο και χιονοπτώσεις πάνω από τα 400 με 600 μέτρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

 

Recommended For You

About the Author: efoni