Καιρός: Πού θα χτυπήσουν τα 40αρια που έρχονται – Γιατί η Ελλάδα δεν θα «καεί» όπως η Ευρώπη

«Κλείδωσε» η άνοδος της θερμοκρασίας και η αρκετή ζέστη που θα χτυπήσει την Ελλάδα από την Πέμπτη με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να επισημαίνει, πάντως, ότι η χώρα μας δεν θα βιώσει τις εφιαλτικές καταστάσεις που ζουν αυτές τις ημέρες στη δυτική Ευρώπη.

Θα κάνει ζέστη τις επόμενες ημέρες και η θερμοκρασία θα φτάσει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου «για κλειστές περιοχές της χώρας όχι για το σύνολο της Ελλάδας» εξήγησε το πρωί της Τρίτης για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ωστόσο όπως εξήγησε η εφιαλτική κατάσταση στη δυτική Ευρώπη μετατοπίζεται μεν ανατολικά αλλά οι θερμές αέριες μάζες εξασθενούν από τις ψυχρότερες μάζες που μας επηρέαζουν από τη νοτιανατολική Ευρωπη. Άρα ια έρθει αρκετά εξασθενημένο ένα φυσιολογικό κύμα ζέστης»

Σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση της ΕΜΥ η ζέστη θα αρχίσει να γίνεται πιο αισθητή από την Πέμπτη με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί στην Παρασκευή με την προοπτική για τον καιρό του Σαββατοκύριακου να δείχνει θερμοκρασίες που θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα.

Recommended For You

About the Author: efoni