Καιρός: Καύσωνα από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Για ένα εντονότερο θερμό κύμα θερμοκρασιών από τα μέσα κυρίως της επόμενης εβδομάδας με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 12-13 Ιουλίου και μετά κάνει λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook, ενώ ήδη οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα έρθουν αντιμέτωπες από σήμερα με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου τις μεσημεριανές ώρες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει χαρακτηριστικά για τον επερχόμενο καύσωνα: «Εντονότερο το θερμό κύμα από τα μέσα κυρίως της επόμενης εβδομάδας, με… πλεόνασμα ζέστης από τις 11 Ιουλίου αλλά και χαρακτηριστικά καύσωνα στη συνέχεια, από τις 12-13 Ιουλίου και μετά…».

Οι περιοχές που θα βρεθούν στη «δίνη» του καύσωνα – κατά την πιο πρόσφατη πρόγνωση καιρού – είναι: Ηπειρωτικά, Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία.

KAUSONAS
Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα που διανύουμε σύμφωνα με το meteo – Υψηλές θερμοκρασίες με 38άρια μέχρι και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα – Στα «κόκκινα» Αθήνα, Λάρισα

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα έως και την Παρασκευή 07 Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές, ωστόσο η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο 08/07 θα συμβάλει στη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών κατά 1 έως 2°C.

Την Παρασκευή 07/07 αναμένονται θερμοκρασιακές συνθήκες Κατηγορίας 2 για τις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας. Προβλέπονται λοιπόν κίνδυνοι για την υγεία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα. Στις εικόνες 1 και 2 παρουσιάζονται οι χάρτες  για την Πέμπτη 06/07 και την Παρασκευή 07/07. Το σύνολο των προγνώσεων για την κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών παρουσιάζεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://meteo.gr/heatwave.cfm.»

Ο καιρός στην Αττική θα είναι επίσης καλοκαιρινός με τον υδράργυρο να αγγίζει τις μεσημεριανές ώρες έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε χάρτες

kairos-zesti
zesti

Ξεπέρασε τους 36°C η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Ξεπέρασε τους 36°C η θερμοκρασία το μεσημέρι της Τρίτης 04/07, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Πιο συγκεκριμένα στις 16:50 το θερμόμετρο στα Γιαννιτσά έφτασε τους 36.2°C. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες την Τρίτη 04/07.

thermokrasies

Recommended For You

About the Author: efoni