Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Αττική

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που προέκυψε από τις θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Λιβύης έφθασε από χθες στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τις κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θα διαρκέσει μέχρι σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Από χθες το απόγευμα βροχοπτώσεις έχουν σημειωθεί στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας επεκτάθηκαν στη Θεσσαλία, στο υπόλοιπο Αιγαίο και στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Από σήμερα το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι για σήμερα προς τα δυτικά, κεντρικά και νότια θα συναντήσουμε βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα, όμως, σιγά-σιγά να περιορίζονται προς τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές συννεφιές. Οι πολύ ισχυροί νοτιάδες σιγά-σιγά, από το Ιόνιο προς το Αιγαίο, θα δώσουν τη θέση τους σε ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει αργά το μεσημέρι τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Σχετικά γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές, ενώ ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι μπορεί να αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Σύμφωνα με το meteo βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν, σήμερα, στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν. Καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων αναμένονται στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 1 έως 13, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στη Στερεά από 4 έως 15, στην Πελοπόννησο από 6 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 έως 7 μποφόρ όμως από το πρωί και από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια 4 έως 6 μποφόρ όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και στα δυτικά 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Recommended For You

About the Author: efoni