Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας- Πότε θα επιστρέψει το καλοκαίρι

Υποχωρεί ο καύσωνας σιγά-σιγά από το βράδυ του Σαββάτου καθώς η θερμοκρασία θα πέσει και οι πρώτες βροχές θα κάνουν την εμφάνιση τους δημιουργώντας ένα φθινοπωρινό κλίμα.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr το πρωί της Πέμπτης αναφέρθηκε στη μεγάλη μεταβολή του καιρού που θα σημειωθεί αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής.

«Σήμερα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα οι θερμοκρασίες θα μείνουν υψηλές, ενώ στην Αθήνα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37 βαθμούς κελσίου», είπε αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Η έντονη καιρική αστάθεια και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδεύσουν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου θα λάβει χώρα από το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής.

«Τελευταία ημέρα ζέστης ήταν η χθεσινή, καθώς το βράδυ του Σαββάτου, προς ξημερώματα Κυριακής, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα ενώ στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν καταιγίδες», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

 

«Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως τις μεσημεριανές προς απογευματινές ώρες καθώς θα έχουμε καταιγίδες σε Ηπειρωτικές περιοχές οι οποίες θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη ενώ παράλληλα θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας», πρόσθεσε.

«Στο Αιγαίο τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός», υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη θα έχει σίγουρα βροχές αλλά και πτώση της θερμοκρασίας καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς«, ανέφερε.

«Το καλοκαίρι επιστρέφει ξανά από το επόμενο Σάββατο όπου και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς κελσίου», κατέληξε.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Recommended For You

About the Author: efoni